Eurosport devine promotorul Mondialului de Anduranta

Campionatul Mondial de Anduranta FIM va fi trecut in sarcina Eurosport Events incepand din 2015, ramura de promovare de evenimente a gigantului media preluand fraiele de la echipa interna a Federatiei Internationale de Motociclism, care s-a ocupat de promovarea competitiei pana acum.

3449_0983_25042014_BOL_DOR

Campionatul, care va include cursele de 24 de ore de la Le Mans si Bol d’Or, plus curse de opt ore la Oschersleben si Suzuka, va beneficia de acoperire media mai buna cu Eurosport Events ca promotor. Este posibila si revenirea la transmisiuni live din timpul curselor pe canalele Eurosport, cum se intampla pana acum cativa ani.

Vito Ippolito, presedintele FIM, a comentat dupa ce s-a anuntat contractul: „FIM se bucura de aceste parteneriat, care ar trebui sa faca astfel incat acest campionat FIM, cu traditia sa indelungata si fanii dedicati, sa castige vizibilitate prin intermediul platformelor oferite de Eurosport. Cursele de anduranta sunt unele dintre cele mai interesante competii de viteza si speram ca Eurosport Events sa le aduca un public nou si sa le faca indragite de o noua generatie.”

Olivier Fisch, directorul Eurosport Events, a adaugat: „Eurosport Events are o istorie bogata si experienta indelungata in promovarea motorsportului pe patru roti, cu campionate importante precum Campionatul Mondial de Turisme FIA si Campionatul European de Raliuri FIA. Platformele multimedia ale Eurosport vor asigura un mediu propice pentru FIM EWC, spre bucuria fanilor loiali si pasionati ai acestui sport entuziasmant.”

Noii organizatori au confirmat si calendarul campionatului, care va fi dezamagitor de scurt, incluzand doar patru etape. Asta dupa ce se zvonise ca ar urma si o cursa de 12 ore la Magny Cours, plus etape posibile in Qatar, Portugalia si Europa de Est.

  • 18 & 19 Aprilie                   24 heures Moto              Le Mans (FRA)
  • 26 Iulie                               Suzuka 8 Ore                  Suzuka (JAP)
  • 22 August                         Oscherleben 8 Ore     Oscherleben (GER)
  • 19-20 Septembrie              Bol d’Or (24 heures)     Paul Ricard (FRA)
BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account