După MotoGP și Dakar, Danilo Petrucci va concura în MotoAmerica!

MotoGP, Dakar, iar acum, MotoAmerica! Danilo Petrucci se bucură de o felie serioasă din tortul competițiilor pe două roți motorizate!

Fostul pilot de MotoGP a confirmat că în sezonul 2022 se va muta peste Ocean, urmând a concura cu Ducati în MotoAmerica Superbike series. Îndrăgit de public, italianul s-a aflat în centrul atenției grație participării sale în Raliul Dakar, acolo unde a obținut o istorică victorie de etapă. Dacă nu ar fi primit penalizarea de 11 ore după ce a fost forțat să abandoneze în etapa 2, din cauza unei siguranțe arse, Petrucci s-ar fi clasat undeva în Top 40, la prima sa participare în Dakar!

Se pare că italianul și-a făcut prienteni și în lumea rally raid-ului, întrucât a fost văzut petrecându-și cea mai mare parte a timpului din bivuac, alături de piloții amatori , prezenți acolo fără echipe de asistență. Practic, se poate spune că Petrucci a căutat voluntar un anturaj în care primează pasiunea pentru motociclism și mai puțin, dacă putem să spunem așa, motociclismul ca job. De altfel, încurajat de avântul neașteptat pe care l-a căpătat în Dakar, după un început dezastruos, „Petrux” și-ar fi permis să spună că al său KTM 450 Rally arde mai multe siguranțe decât benzină. Jurnaliștii specializați în Dakar vorbesc că e vorba de un „La revedere” clar între el și austrieci.

Nu este însă vorba despre un „La revedere” și în ce privește Dakarul, Danilo Petrucci dorindu-și să revină aici și nu trebuie să fii as în predicții pentru a îți da seama că nu i-ar fi greu să își găsească o echipă. Totodată, deși foarte profesionist, italianul caută cumva latura „aventuroasă” a motociclismului, întrucât iată cum descrie el noul său angajament: „Este o experiență de viață în primul rând. Am ocazia de a trăi în altă țară și de a pilota motociclete, ceea ce îmi place cel mai mult să fac. Am fost mereu îndrăgostit de Statele Unite, îmi place stilul de viață de acolo, faptul că este mult spațiu deschis”.

Mai mult, în fiecare iarnă, Petrucci zboară în California, închiriază o motocicletă și se dă, pe undeva între Los Angeles și San Diego. Totodată, sportivul s-a arătat încântat de faptul că Ducati a făcut primul pas, după o despărțire destul de dură în MotoGP. Totuși, ținând cont de faptul că a rămas în relații bune cu Claudio Domenicali și câțiva membri din conducerea echipei, celor două părți nu le-a fost prea greu să se împace. Urmează așadar o nouă aventură pentru Petrux!

foto: KTM

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account