Dall’Igna: „Desmosedici GP15 va fi gata la Sepang 2. In 2015 vrem sa castigam o cursa.”

Mult-asteptatul Ducati Desmosedici GP15, noul prototip Ducati pentru sezonul 2015, nu va fi testat pe 4 februarie. Asa spune directorul general al Ducati Corse, reputatul Gigi Dall’Igna.

MotoGp of Czech Republic - Qualifying

Gigi Dall’Igna

Noul prototip al echipei italiene nu este inca gata si de aceea Andrea Dovizioso si Andrea Iannone vor participa la primele teste pe o versiune modificata a motocicletei de sezonul trecut, denumita Desmosedici GP14.3. Acest model va avea unele dintre noutatile prevazute pentru GP15, dandu-le astfel ocazia inginerilor de la Ducati sa adune date utile pentru dezvoltarea noului prototip.

GP14.3, cum a fost botezat de Dall’Igna, va avea un cadru similar cu cel al viitorului model si tocmai acest aspect va fi cel mai important de testat pentru Dovizioso si Iannone in testele de la Sepang la inceputul lunii viitoare. Cadrul modelului GP15 va fi similar cu cel de sezonul trecut, dar mia mic si cu evacuarile amplasate altfel.

Principalul motiv pentru intarzierile in dezvoltarea noului model este motorul acestuia, complet schimbat fata de cel de anul trecut. Acesta va fi tot un V4 la 90 de grade cu distributie desmodromica, dar va fi mult mai scurt, cu o cutie de viteze complet noua, care face intregul ansamblu mai compact. Alta noutate interesanta va fi arborele cotit mai greu, pentru un raspuns mai lin la accelerare.

Conform lui Gigi Dall’Igna, intr-un interviu pentru motogp.com, Desmosedici GP15 va debuta in a doua sesiune de teste din Malaezia:

„GP15 va debuta la Sepang 2. Ultimele componente sunt aproape gata si in scurt vom incepe asamblarea motocicletei. Va fi o motocicleta complet diferita, care se va baza pe clasica distributie, dar motorul cu patru cilindri va fi mai mic si ne va ajuta sa gasim o setare mai buna.”

Directorul Ducati Corse continua cu obiectivele pentru 2015:

„In cursul sezonului trecut, incercam sa terminam cursa la 10 secunde de lider: un obiectiv greu de atins, dar am lucrat intens si, mai ales in a doua parte a sezonului, am reusit. Anul acesta avem un tel mai ambitios: vrem sa castigam cel putin o cursa. Va fi foarte greu, pentru ca trebuie sa ne luptam cu patru piloti foarte buni si cu doi producatori care reprezinta varful absolut in MotoGP. Vom face tot posibilul ca sa obtinem acest rezultat.”

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account