Lorenzo va reveni în padocul MotoGP anul viitor

Jorge Lorenzo a anunțat că este foarte probabil să-l vedem din nou în Motomondial anul viitor, dar nu se știe încă în ce rol. Există mai multe posibilități.

După ce și-a anunțat retragerea din Motomondial, în ultima etapă de la Valencia, Jorge Lorenzo a plecat într-o vacanță prelungită în Bali și, de când s-a întors, a participat la câteva evenimente pentru Honda, cu care încă este sub contract până la finalul anului. De atunci, a dat câteva interviuri și, într-unul dintre ele, pentru austriecii de la ServusTV, a anunțat că e foarte probabil să revină în padocul Motomondialului în 2020.

Lorenzo însuși nu a dat niciun indiciu referitor la rolul pe care l-ar putea avea anul viitor, dar există mai multe zvonuri în această direcție. Unul dintre ele ar fi că spaniolul ar urma să lucreze pentru o televiziune, ca specialist/comentator. Ar putea face acest lucru, fără îndoială, căci vorbește fluent engleza și italiana, pe lângă spaniolă.

Oriol Puigdemont, de la Motorsport.com, pe de altă parte, spune că Yamaha i-ar fi oferit lui Lorenzo un rol de pilot de teste pentru anul viitor. Yamaha nu mai are pilot de teste în Europa, după ce l-a concediat fără prea mult preambul pe Jonas Folger, care îndeplinise acest rol în 2019. Lin Jarvis, șeful echipei de uzină Yamaha, a explicat că motivul ar fi fost simplificarea programului de teste, căci echipa de teste din Europa dădea feedback complet diferit către fabrică față de cea din Japonia, îngreunând procesul de dezvoltare.

Inițial, rolul de pilot de teste i se oferise lui Johann Zarco, dar acesta ar fi trebuit să refuze oferta Honda de a-i lua locul lui Taka Nakagami în ultimele trei etape ale sezonului. Francezul, sperând să-i ia locul lui Lorenzo pentru 2020, a acceptat oferta Honda, dar a ajuns în cele din urmă în echipa Ducati Avintia pentru anul viitor.

Cu Zarco ieșind din discuție, este foarte normal ca Yamaha să-l abordeze pe Lorenzo. Spaniolul a contribuit mult la dezvoltarea motocicletei Yamaha M1 și a câștigat toate cele trei titluri ale sale la clasa regină alături de producătorul din Iwata. Unele voci spun că Lorenzo ar avea în plan să revină anul viitor ca pilot de teste Yamaha (ceea ce nu înseamnă că nu ar putea lucra și pentru un post TV în același timp, cum face și Stefan Bradl actualmente), pentru a reveni ca pilot de uzină în 2021, când (foarte probabil) s-ar retrage Rossi. E și asta o posibilitate, dar destul de îndepărtată, având în vedere accidentările serioase de care a avut parte Lorenzo în acest sezon.

Cert este că îl vom vedea pe Lorenzo și anul viitor în MotoGP.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account