Mol
Mol
Mol

Yamaha lansează R1 Toprak WorldSBK replica

Sunt doar 21 de bucăți! Vin cu semnăturile înrămate ale lui Toprak Razgatlıoğlu și Paul Denning, directorul Pata Yamaha. Elimină orice scuză pentru a nu fi cel mai rapid pilot de pe circuit!

În 2021, Yamaha a câștigat așa numita Triple Crown, cu Toprak Razgatlıoğlu campion mondial WSBK,  locul întâi în clasamentul constructorilor, pentru prima data din 2009, iar prin Pata Yamaha, încă o victorie în clasamentul echipelor. E timpul să sărbătorească puțin, nu?

Fiecare dintre aceste motociclete va fi construită în atelierul Crescent Racing, utilizându-se experiența și skill-urile dezvoltate în cei șase ani de când britanicii au primit misiunea de a susține din punct de vedere tehnic participarea Yamaha în WSBK.

Motocicleta produce 205 cai putere, măsurați la roata spate, cu 20 mai mulți decât un R1 standard și un cuplu livrat liniar grație unei linii de evacuare Akrapovic WSBK și unui ECU GYTR de ultimă generație. Acestea se întâmplă în condițiile în care ea va cântări doar 175 de kilograme, cu toate plinurile făcute, cu 25 de kilograme mai puțin, tot față de varianta standard.

Manevrabilitatea este dusă la cote amețitoare, spune Yamaha, prin utilizarea unor componente Öhlins pentru suspensii, jug superior în variantă factory și roti Marchesini forjate. Schema coloristică chiar îi va face pe privitorii avizați să exclame „Măi, Toprak!”, fiind evident că echipa de ingineri a Crescent Racing a mers pe principiul „dacă e bal, atunci bal să fie”!  Atenția la detalii  este la nivel de WSBK, spre exemplu, toate dispozitivele de fixare utilizate pe motocicletă sunt din titan.

Și pentru că Toprak frânează ca nimeni altul, despre sistemul Brembo Racing se spune că nu cunoaște fading-ul, indiferent de circuit! Fiecare exemplar va fi semnat de tehnicianul care l-a asamblat și va veni însoțit de mai multe atenții din partea Yamaha, așa cum sunt posibilitatea de a sta pe lângă Toprak Razgatlıoğlu în pit-box, coaching cu James Hillier sau Niall Mackenzie, ba chiar și un obiect purtat Razgatlıoğlu în sezonul 2021, semnat de campion. Desigur, toate acestea se fac în baza unui VIP pass, pe care, să recunoaștem îl merită cei care vor da click pe acest link, pentru a cumpăra una dintre cele 21 de exemplare!

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account