Sylvain Guintoli (Yamaha) este cel mai rapid în antrenamentele de pe Phillip Island

A început oficial sezonul Motul World SBK 2016, odată cu primele antrenamente cronometrate pe circuitul Phillip Island din Australia. Sylvain Guintoli (Pata Yamaha) a fost cel mai rapid în primele două sesiuni, urmat de Michael van der Mark (Ten Kate Honda) și de Jonathan Rea (Kawasaki Racing).

283-t04-guintoli-action

Sylvain Guintoli

Deși modelul Yamaha YZF-R1 de WSBK este încă la început de carieră, francezul Sylvain Guintoli, campion mondial de Superbike în 2014, a obținut cel mai bun timp în primele două sesiuni de antrenamente cronometrate, cu o zi înainte de Superpole și prima cursă a sezonului. Se pare că oamenii din echipa Pata Yamaha, care beneficiază de suport de uzină, au lucrat foarte bine în extrasezon și motocicleta se arată deja destul de competitivă înainte să fi luat startul în vreo cursă din mondialul de Superbike.

Cu toate acestea, Guintoli nu a excelat și în materie de ritm de cursă, aici situându-se în urma piloților de la Kawasaki sau Honda. În sesiunea de Superpole de mâine, francezul va încerca să-și bată propriul record (el este deținătorul recordului absolut pe Phillip Island, 1:30.038, de pe vremea când alerga pentru Aprilia, în 2014), dar chiar el a recunoscut că nu crede că se poate acest lucru. Dar francezul a declarat și că timpul său a venit de la sine, fără să forțeze, căci a lucrat mai mult la ritmul de cursă.

Al doilea a fost tânărul van der Mark, care confirmă forma de vârf în care se află. În același timp, Phillip Island este unul dintre circuitele preferate ale olandezului, fost campion mondial de Supersport în 2014. Și noul coechipier al lui van der Mark de la Ten Kate Honda, Nicky Hayden, se arată destul de competitiv, stabilind al șaselea timp absolut și arătând un ritm de cursă promițător, deși este încă la primii pași pe modelul derivat din producția de serie, după mai bine de 13-14 ani petrecuți pe prototipuri.

268-t04-vdmark-action

Michael van der Mark

Riderii echipei Kawasaki confirmă faptul că sunt rapizi și constanți, clasându-se al treilea (Rea), respectiv al patrulea (Sykes). Ambii au lucrat la setările pentru cursă, în care se anticipează că uzura pneurilor va juca un rol foarte important, așa că nu au acordat prea multă importanță celui mai bun timp pe tur la modul absolut.

Leon Camier (MV Agusta Reparto Corse) a surprins prin timpul realizat (al cincilea în cele două sesiuni), dar rămâne de văzut cum se va descurca englezul de-a lungul unei curse. Camier era abia al 14-lea în testele de la începutul acestei săptămâni efectuate pe același circuit, la o secundă și jumătate de primul clasat.

Riderii echipei de uzină Ducati s-au clasat al șaptelea (Giugliano), respectiv al optulea (Davies), ambii lucrând foarte mult la setările pentru cursă și la controlul uzurii pneurilor.

Încă un rider care a impresionat mult a fost Lorenzo Savadori (Iodaracing Aprilia), cu al nouălea timp. Astfel, italianul, campion en-titre în Superstock 1000, s-a calificat automat pentru Superpole 2, la primul contact al său cu motocicleta de Superbike și cu circuitul de la antipozi – o performanță promițătoare.

La fel a surpsins și Markus Reiterberger, germanul echipei Althea BMW, care a obținut al zecelea timp în șaua noului său S 1000 RR, deși nu mai văzuse circuitul Phillip Island decât la televizor până la începutul acestei săptămâni.

Două surprize negative au fost furnizate de Alex Lowes (Yamaha), care s-a clasat al 11-lea, deși este considerat un specialist al turului sec de pistă și nu duce lipsă nici de curaj, nici de experiență pe traseul australian, și de Jordi Torres (Althea BMW), care a obținut doar al 14-lea timp, deși este un rider foarte rapid și are victorii de cursă la activ sezonul trecut.

Echipa Grillini a avut parte de dublu ghinion: după ce australianul Josh Hook a ieșit din joc în urma unei accidentări în testele de la începutul săptămânii, și înlocuitorul său, fenomenul turc Toprak Razgatlioglu, s-a accidentat în urma unei căzături, suferind o fractură la nivelul gleznei drepte.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account