Motociclismul viteză a pierdut ieri două nume mari: Phil Read și Chrissy Rouse

Din păcate, joi, 6 octombrie, nu a fost o zi fastă pentru motociclismul sportiv mondial. Ieri au murit doi piloți britanici cu nume mari. Phil Read, de șapte ori campion mondial, a murit în somn, la 83 de ani. Chrissy Rouse, campion la Superstock 1000 în British Superbike, aflat la început de carieră în clasa regină, a murit la spital după un accident urât în cursa de duminica trecută.

Chrissy Rouse a fost campion la Superstock 1000 în British Superbike în 2020 și, de anul acesta, alerga în categoria regină a aceluiași campionat.

Chrissy Rouse avea 26 de ani și era unul dintre cei mai talentați piloți din BSB. A câștigat titlul la clasa Superstock 1000 în 2020, la ghidonul unui BMW S 1000 RR înscris de echipa Crowe Performance. Deși era un pilot de top, Chrissy s-a descurcat de minune și la școală, absolvind facultatea de matematică și devenind profesor. Pasiunea sa pentru matematică era evidentă și pe motocicletă, numărul său, 69, având un fundal de formule matematice.

Printre altele, Chrissy avea și un podcast de succes, Chasin’ The Racin’, și era și co-comentator la Eurosport pentru etapele de anduranță, în ultimii doi ani.

Într-una dintre cursele de BSB de duminica trecută, la Donington Park, Chrissy a căzut la începutul cursei și a fost lovit de un concurent în zona capului. A fost evacuat rapid de la circuit și a fost plasat în comă indusă. În ciuda eforturilor medicilor, Chrissy a murit ieri la spital, înconjurat de familia sa.

Phil Read este unul dintre cele mai răsunătoare nume din istoria motociclismului viteză, bătăliile sale cu alte nume mari, precum Giacomo Agostini, Mike Hailwood sau Bill Ivy fiind legendare. Read a început cariera în Motomondial în 1961 și le-a adus celor de la Yamaha primul lor titlu mondial, la categoria 250, în 1964. A alergat pentru ultima dată în GP în 1976 și a participat pentru ultima dată la o cursă în 1982, la Isle of Man TT, la vârsta de 43 de ani. De altfel, britanicul a câștigat opt curse pe Insula Man de-a lungul carierei.

Legendarul pilot avea cinci copii și trăia liniștit în Canterbury, Anglia, unde a murit liniștit, în somn, în dimineața zilei de 6 octombrie. Mulți foști și actuali piloți i-au adus omagii în postări online, printre ei aflându-se Joan Mir, Steve Parrish și Damon Hill.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account