Mol
Mol
Mol

Pol Tarres va participa la Red Bull Romaniacs cu Yamaha Tenere 700! La categoria Bronze!

Specialistul în trial și enduro extrem Pol Tarres a anunțat ieri că va participa la ediția 2021 a Red Bull Romaniacs la ghidonul unei Yamaha Tenere 700. Catalanul de 27 de ani scrie astfel istorie, fiind primul rider care participă la categoria Bronze cu o motocicletă adventure.

Participarea lui Pol era deja stabilită pentru ediția 2021 a Red Bull Romaniacs, la ghidonul noii sale Yamaha Tenere 700, cu care face spectacol pe toate rețelele sociale de ceva vreme încoace. Dar, inițial, pilotul catalan avea să participe la categoria Iron, mai lejeră, unde și rideri precum Chris Birch, Gerhard Forster și Quinn Cody au participat cu motociclete adventure. După ce a petrecut mai mult timp discutând la telefon cu Martin Freinademetz, organizatorul legendarei competiții de enduro extrem, Tarres s-a lăsat convins să participe la categoria Bronze, devenind astfel primul pilot care încearcă să termine traseul la o categorie atât de dificilă la ghidonul unei motociclete adventure.

La Iron, abilitățile extraordinare ale riderului din Rellinars i-ar fi putut aduce un loc pe podium, în timp ce, la Bronze, Pol se va lupta doar ca să termine cursa. Red Bull Romaniacs este cunoscut ce cel mai dificil raliu de hard-enduro din lume, traseul fiind extrem de greu, mai ales la cele trei categorii destinate riderilor cu experiență: Bronze, Silver și Gold. Pentru enduriștii mai puțin experimentați există categoria Iron și, mai nou, categoria Atom. Dar traseul nu este cu adevărat lejer la niciuna dintre categorii.

„Acesta este momentul pe care l-am așteptat tot anul. La nivel fizic și tehnic nu am nicio emoție. Am petrecut multe săptămâni pregătindu-mă fizic și mental, sunt mai puternic decât oricând. Am făcut un mare pas înainte în pregătirea motocicletei, cu ajutorul specialiștilor de la Boano, din Italia, cu o nouă furcă. Este adevărat că nu știm foarte bine la ce să ne așteptăm, pentru că sunt multe zile de cursă; cheia va fi să am grijă de motocicletă și să pilotez lin. Obiectivul este să ajung la finiș, dar, dacă avem o ocazie să ajungem pe podium, în fața motocicletelor de enduro, nu o vom rata”, spune Pol Tarres, fost campion mondial de juniori la trial, actualmente pilot specializat în enduro extrem.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account