EXCLUSIV: Triumph pregătește un Daytona 765!

Triumph pregătește prima supersportivă derivată din motocicletele de clasă Moto2. Va fi disponibil în serie limitată, cu 765 exemplare în Europa și tot atâtea în SUA. Comenzile încep de acum, livrările din 2020.

Lumea aștepta acest model încă de când Triumph a lansat modelul Street Triple 765. Așteptarea s-a intensificat atunci când s-a anunțat acordul prin care Triumph avea să furnizeze motorul de 765 cmc pentru clasa Moto2 începând de anul acesta. Doamnelor și donilor, iată noul Triumph Daytona 765 Moto2, dezvăluit în premieră într-un film teaser.

Este vorba de un model supersport complet nou, care va fructifica experiența adunată de producătorul din Hinckley în clasa medie din MotoGP. Triumph nu s-a limitat la a furniza motoare, ci a lucrat mult la dezvoltarea propulsoarelor folosind o motocicletă „laborator”, pe care a fost rafinat tricilindrul derivat din unitatea prezentă pe Street Triple RS.

De altfel, acea motocicletă de teste ar fi putut deveni vehiculul perfect pentru debutul Triumph la clasa Moto2, dacă acest lucru nu ar fi fost interzis expres de contractul semnat cu Dorna, căci s-a considerat că avantajul pe care l-ar avea englezii (fiind cei care au conceput și dezvoltat motorul) ar fi prea mare. Așa că producătorul din Hinckley s-a resemnat prin a pune în producție prima motocicletă din lume care are „Moto2” în denumire, în serie limitată (765 exemplare pentru Europa și tot atâtea pentru SUA, fiecare exemplar fiind numerotat pe jug), cu carene realizate din fibră de carbon și cu logo pe coadă care amintește cu mândrie din ce clasă provine motocicleta.

Deocamdată nu se știu date clare despre performanțe, dar se poate presupune că va fi mai ușoară, mai puternică și mai bine dotată în materie de cuplu și sisteme electronice decât actuala Daytona 675. De asemenea, în materie de suspensii, se pare că va fi vorba de furcă Ohlins NIX30 și monoamortizor Ohlins TTX36, pneuri Pirelli Supercorsa SP v3 și etriere radiale Brembo Stylema.

Motorul va avea o evacuare Arrow cu ieșire în lateral, care aduce aminte de cea din Moto2, plus un quickshifter cu auto-blipper și moduri de pilotaj selectabile, ca pe Street Triple.

Dealerii Triumph acceptă comenzi începând de astăzi, dar detaliile complete despre motocicletă vor fi dezvăluite în câteva săptămâni, cu ocazia cursei de MotoGP de la Silverstone. Livrările vor începe în prima parte a anului 2020.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account