Honda brevetează motocicleta cu dronă integrată

Iată o idee inedită: o dronă cu patru rotoare montată pe coada motocicletei. Pentru o serie de scopuri utile și pentru unele încă necunoscute.

Honda este cel mai mare producător de motociclete din lume și unul dintre cei mai inovatori. Dar, cu fiecare idee bună, mai există alte câteva care ajung în arhivă fără a fi aplicate vreodată. Și cea care face obiectul acestui brevet se va afla, probabil, printre acestea.

Honda Japonia a înregistrat un brevet inedit, care se referă la integrarea unei drone (un cvadrocopter, mai exact) în motocicletă (una electrică, în acest caz).

Drona are rotoare mobile pentru a ocupa mai puțin spațiu odată montată pe codița motocicletei, care este dotată cu un sistem de închidere și deschidere automată. Informațiile din brevet nu sunt foarte clare în ceea ce privește posibilele utilizări ale dronei, având în vedere că obiectul brevetului îl face tocmai cuplarea celor două vehicule.

O aplicație indicată se referă la extragerea aerului cald din jurul pachetului de acumulatori, folosind conducte pentru circulația aerului. Drona ar putea fi utilizată și pentru controlul terenului din jur (eventual al stării traficului), pentru filmări transmise pe displayul motocicletei sau pentru recuperarea obiectelor mici aflate în locuri greu accesibile.

Apoi, ar mai putea exista aplicații pe care nu le știm încă, pe care le știe doar Honda. Spre exemplu găsirea unei baterii de urgență pentru a continua drumul atunci când motocicleta rămâne fără curent.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account