Husqvarna e pe cale sa intrerupa productia

Un aer de criza pluteste la Casinetta di Biandronno, cartierul general al Husqvarna. Noii proprietari austrieci, in frunte cu Stefan Pierer, cer trecerea in somaj a aproape intregului personal al fabricii din Italia, planuind o incetare partiala a activitatii, posibil pentru un an.

New_HQ

Dupa intalnirea recenta dintre reprezentantii companiei si sindicate, a aparut zvonul ca noii proprietari ai Husqvarna cer disponibilizarea personalului din motive de incetare partiala a activitatii, probabil pentru o perioada de un an, incepand cu luna august, posibil pentru toti cei 250 de angajati ai fabricii din Casinetta di Biandronno.

In februarie anul acesta, renumita marca suedeza, trecuta in proprietatea grupului Cagiva in 1987, apoi a lui BMW in 2007, a fost cumparata de Stefan Pierer, CEO la KTM.  Conform sindicatului muncitorilor de la Husqvarna, compania a constatat ca vanzarile nu merg bine si ca in stoc se afla 11.000 de motociclete deja produse. Motiv pentru care, incepand cu luna august, va ramane in functiune doar departamentul de vanzari, care va trebui sa se ocupe de vanzarea si a celor 3.500 de bucati care se vor mai produce pana la acea data. S-a vorbit despre recurgerea la programele de ajutor social pentru a acoperi perioada de trecere de al productia gamei precedente la programele viitoare, care urmeaza sa fie implementate de Pierer, un manager care cunoaste foarte bine piata de motociclete off-road, dupa activitatea sa la KTM.

Tot sindicatul a adaugat ca reprezentantii Husqvarna nu au precizat daca exista un plan de redeschidere a fabricii. Dar ca acestia nu au vorbit nici de inchiderea definitiva a activitatii in fabrica din Italia.  Se pare ca o delegatie austriaca a venit la Biandronno pe 11 martie, iar timp de cinci saptamani au evaluat situatia companiei, pe care au constatat ca au gasit-o intr-o stare mai proasta fata de cum fusese descrisa de proprietarii anteriori, BMW, lucru care ingreuneaza redefinirea planului industrial. Inca se asteapta un comunicat oficial din partea Husqvarna referitor la acest subiect.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account