Klim introduce o cască revoluționară: F5 Koroyd [VIDEO]

Klim introduce o cască revoluționară: F5 Koroyd [VIDEO]

Americanii de la Klim revoluționează tehnologia căștilor prin introducerea noului model de motocros/enduro F5, cu strat interior de protecție din Koroyd, un material cu proprietăți excelente de absorbție a șocurilor.

Noua cască Klim F5 în vedere transparentă. Fâșiile verzi sunt din Koroyd, un material cu proprietăți excelente de absorbție a șocurilor.

Se pare că, în ultimii ani, cele mai noi tehnologii care îmbunătățesc nivelul de protecție al căștilor moto vin din America. Asta și pentru că acolo se studiază foarte mult efectele loviturilor în zona capului, care le provoacă foarte frecvent comoții cerebrale jucătorilor de fotbal american, afectându-le sănătatea pe termen lung.

Din aceste studii, a rezultat că accelerația unghiulară care apare într-un accident moto crește semnificativ probabilitatea apariției unei comoții cerebrale, care poate afecta creierul pe termen lung.

Luând aceste studii în considerare, marca americană 6D a venit cu două straturi interioare din EPS (polistiren expandat), care se pot roti independent unul de celălalt, pentru absorbția energiei din mișcarea de rotație. Au urmat cei de la Bell, cu al lor Moto 9 Carbon Flex, cu strat triplu din EPS pentru reducerea suplimentară a transferului de energie de la cască către cap.

Acum, tot niște americani, de data asta cei de la Klim, s-au ocupat atât de reducerea transmisiei de energie pe mișcarea de rotație, dar și de folosirea unui nou material, cu proprietăți net superioare polistirenului expandat.

Acesta se numește Koroyd și poate absorbi cu până la 48% mai multă energie decât EPS. Asta mai ales datorită formei: Koroyd este format din o mulțime de tuburi lipite între ele. Forma de țeavă absoarbe, se pare, excelent energia atunci când este solicitată axial. În plus, felul în care materialul Koroyd este amplasat în casca Klim F5 contribuie semnificativ și la o ventilație superioară, o proprietate foarte importantă pentru o cască de motocros.

Iată prezentarea video a noului Klim F5 Koroyd:

BMW

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă IN MOTION MEDIA.

Conectează-te folosind datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account