Marc Marquez va rata etapa de la Valencia și testele de la Jerez din cauza unor noi probleme de vedere

Multiplul campion mondial a dezvăluit că suferă – din nou – de diplopie sau de vedere dublă.

După ce a ratat etapa de la Portimao în urma unei căzături la un antrenament de motocros, suferind o ușoară comoție cerebrală, Marc Marquez este nevoit să pună în mod prematur capăt sezonului său de MotoGP.

Într-un comunicat de presă publicat astăzi de Honda se arată că Marquez a continuat să nu se simtă bine în urma căzăturii de la motocross, iar probleme de vedere dublă au reapărut. Ieri, la Spitalul Clinic Barcelona, catalanul a fost consultat de oftalmologul Dr. Sánchez Dalmau, care a pus acest diagnostic. Potrivit medicului, a fost prescris un tratament conservativ pentru paralizia celui de-al patrulea nerv drept, cel care controlează mișcarea mușchiului oblic drept superior al ochiului în anumite direcții.

Acest nerv a mai fost afectat în 2011, atunci când Marc Marquez a suferit o căzătură în timpul antrenamentelor la clasa Moto2 pe circuitul de la Sepang. Atunci, sportivul a avut probleme de vedere pentru câteva luni, mai mulți doctori spunându-i că nu va putea să mai piloteze motociclete. Din fericire, Marquez a fost operat cu succes și a putut câștiga titlul la Moto 2 în acel an.

Se pare că Stefan Bradl îl va înlocui din nou pe Marc Marquez, atât în etapa finală a acestui sezon, la Valencia, cât și în testele de la Jerez, pe 18 și 19 noiembrie.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account