Mol
Mol
Mol

Matthias Walkner trece la conducere în Dakar. Probleme din nou pentru Mani Gyenes.

Nacho Cornejo a fost cel mai rapid rider al etapei a noua, o buclă în jurul orașului Wadi-Al-Dawasir, cu o specială de 287 km. Un pilot KTM trece la conducere pentru prima dată în ediția 2022 a Raliului Dakar.

A fost o zi bună pentru Ignacio „Nacho” Cornejo, care a zburat pur și simplu pe speciala relativ scurtă de astăzi, obținând a doua victorie de etapă din acest Dakar pentru echipa de uzină Honda. La polul opus, a fost o zi nu tocmai ușoară pentru liderul de ieri, Sam Sunderland, care a deschis traseul astăzi. De aceea a pierdut timp, terminând al 14-lea, la peste opt minute de Cornejo.

Astfel, britanicul de la Gas Gas a pierdut conducerea în clasamentul general, fiind acum al doilea, la puțin peste două minute de Matthias Walkner, fostul său coechipier de la Red Bull KTM. Acum, după 10 zile de competiție, vedem pentru prima dată un KTM la conducere în clasamentul general, o perspectivă rară în Dakar, având în vedere că producătorul austriac a câștigat toate edițiile dintre 2001 și 2019, dominând autoritar multe dintre ele.

Situația a devenit și mai strânsă în clasamentul general. Van Beveren este în continuare al treilea, la mai puțin de patru minute de lider și la mai puțin de un minut în fața lui Pablo Quintanilla. Kevin Benavides a recuperat puternic în ultimele etape și a ajuns pe 5, la ceva mai mult de 10 minute de lider, cu Joan Barreda, care aleargă în continuare cu o accidentare, la ceva mai mult de 30 de secunde după el. Ecartul crește mai mult până la locul 7, ocupat acum de Nacho Cornejo, acesta avansând de pe locul 12, dar rămânând la peste 30 de minute de lider.

Mani Gyenes a avut din nou probleme astăzi, de data aceasta cu pompa de benzină, care n-a mai funcționat la kilometrul 5 al probei speciale. A mers încet pentru a se asigura că ajunge la punctul de realimentare, la kilometrul 153. Din fericire, speciala a fost relativ scurtă, așa că a reușit să recupereze ceva timp, apoi a mutat cu un pahar benzina din rezervoarele din spate în cele din față, ca să poată ajunge în bivuac, pe etapa de legătură. Sătmăreanul de la Autonet Motorcycle Team este în continuare pe 41 la general, după un loc 45 în etapa de azi, și tot pe 5 la Original by Motul, clasa la care se merge fără asistență tehnică.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account