Motocicliștii francezi se pregătesc pentru proteste la scară largă

Autoritățile franceze pregătesc, sub pretextul politicilor de protecție a mediului, interdicția motocicletelor produse înainte de anul 2000 de a circula în marile orașe. FFMC (care înseamnă Federația Franceză a Motocicliștilor Furioși) pregătește un mare miting sâmbătă, 10 octombrie, în toate marile orașe franceze, pentru a protesta împotriva adoptării acestei legislații.

POR_4013-592x394

Motocicliștii francezi se pregătesc din nou să blocheze circulația pe străzile Parisului / foto: Pierre Orluc

Nu este prima dată când motocicliștii francezi ies în stradă în număr mare pentru a protesta vehement împotriva deciziilor „anti-moto” luate de autorități. Când s-a pus problema interdicției strecurării prin trafic în anumite zone ale Parisului, peste 10.000 de motocicliști au ieșit în stradă, reușind să determine guvernanții să renunțe la acele măsuri.

Problema poluării cauzate de trafic în orașele mari din Franța este una stringentă, dar FFMC susține că motocicletele contribuie mai degrabă la diminuarea poluării, având în vedere că decongestionează traficul și limitează timpul petrecut de vehicule la stop, cu motorul pornit. În plus, motocicletele, chiar și cele vechi, care nu corespund niciunor norme de poluare, poluează, ca cifre absolute, mai puțin decât multe mașini moderne Euro 5, prin simplul fapt că au un motor mult mai mic.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account