Noua Honda XL750 Transalp împacă tradiția cu tehnologia prezentului!

Honda Transalp a fost mereu pregătită de aventură, indiferent că era vorba despre o tură în jurul orașului, sau în jurul a… ce vrei tu. Iar aici putem vorbi  despre țări, continente sau liste de țări și de continente.

Aspect: simplu, curat, dar totuși foarte „lustruit” și la modă. Cel mai nou Transalp „riscă” să își depășească ca și popularitate iluștrii predecesori!

După o lungă așteptare, după speculații și fotografii spion, iată că noua Honda XL750 Transalp, și-a făcut apariția astăzi de dimineață la EICMA.

Așadar, pentru noua generație de rideri care sunt gata să meargă oriunde i-ar purta drumul, Honda propune următorul pachet: propulsor cu doi cilindri în linie de 90.5 cai și 75 Nm, „împărțit” cu noul Hornet, sistem throttle by wire care susține patru moduri de condus plus un al cincilea setat de utilizator, sistem Honda Selectable Torque Control cu 5 niveluri, cu wheelie control și trei niveluri de frână motor și putere.

Pe față lucrează două discuri tip wave de 310 mm, cu etriere cu două pistonașe, iar pe spate, un disc wave de 256 mm, cu etrier cu un singur pistonaș. Dimensiuni cauciucuri: 90/90-21 și150/70-18 tyres, Transalp vine echipat cu gume Metzeler Karoo Street sau Dunlop Mixtour.

Cadrul din oțel cântărește cu puțin peste 18 kilograme și acomodează un pachet de suspensii de la Showa: furca inversată de 43 mm SFF-CA (Separate Function Fork-Cartridge), cu o cursă de 200 mm  și un amortizor cu o cursă de 190 mm, care lucrează prin sistemul Pro-Link.

Șa: 850 mm cu opțiune pentru o variantă de 820 mm. Parbriz: atent studiat ca formă și dimensiuni. Acest Transalp a fost proiectat de departamentul R&D Honda din Roma, care a avut ca obiect să obțină o motocicletă care să emane o „duritate prietenoasă” sau mai bine spus în engleză, friendly toughness. Noi am încercat să rămânem neaoși în exprimare, dar câteodată…

Pentru roti, s-a mers pe soluția „sfântă”, 21 de inch pentru față și 18 inch pentru spate și  cauciucuri cu camera. Dotările sunt de nivel premium și includ bord TFT color de 5 inch, Honda Smartphone Voice Control, sistem de lumini full-LED, anulare automată pentru semnalizatoare, tehnologie Emergency Stop Signals.

Cursă la sol: 210 mm și o greutate cu toate plinurile făcute de 208 kilograme.

Mai pe scurt, plasat între aventurierul de buzunar CB500X și atleticul CRF1100L Africa Twin, noul XL750 Transalp este un all-rounder sclipitor, care pare a te întreba: unde vrei să mergi? Se inspiră puternic din istoria modelului, dar satisface și toate cerințele noii generații de rideri.

Unghi al lăgărului furcii de 27 mm, distanță de fugă de 111 mm, ampatament de 1560 mm și o rază minimă de întoarcere de 2.6 metri.

Însuși Masatoshi Sato, project leader spune că  noul Transalp este gata să plece la o tură prin oraș sau… prin lume. Motocicleta caută să împace cerințele de agilitate ale deplasării în mediul urban, confortul cerut de exploatarea în regim touring, dar și să păstreze surprinzătoare competențe în mediul off-road.

Există cinci pachete de echipare: Urban, Touring, Adventure, Rally și Comfort. Desigur, „Honda e Honda” cum se spune și japonezii au conceput aceste pachete într-o manieră extrem de practică și de echilibrată, de la protecții, manșoane încălzite și lumini de ceață, la cutii din aluminiu.

Modurile de conducere sunt: Sport, Standard, Rain, Gravel, iar în modul USER, ABS-ul poate fi deconectat pentru roata spate.   

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account