Pariul Suzuki pe segmentul crossover: GSX-S1000GX

Suzuki a prezentat la EICMA modelul GSX-S1000GX, care aduce împreună caracteristici comune motocicletelor sport-touring dar și adventure.

Aceasta are potențialul de a concura împotriva unor modele precum  Kawasaki Versys 1000, Yamaha Tracer 9 GT+ sau proaspăt revizuitul BMW  S1000XR.

GSX-S1000GX folosește un propulsor cu patru cilindri DOHC, răcit cu lichid, derivat din unitatea de 999 cmc, Euro 5+, prezentă pe GSX-S1000GT. Cu peste 152 de cai putere și un cuplu de 106 Nm, motocicleta nu va trece nebăgată în seamă de cei interesați de această nișă a motocicletelor care știu să facă de toate, cu accent pe viteză.

Principalul punct de atracție al GSX-S1000GX este dat de suspensiile electronice semi-active dezvoltate împreună cu Showa, o premieră pentru motocicletele Suzuki. Sistemul poartă denumirea  Suzuki Advanced Electronic Suspension (SAES) și controlează automat amortizarea și pre-încărcarea în funcție de viteză, suprafață de rulare și schimbările cauzate de forțele de frânare în ținuta motocicletei.

Suzuki a echipat motocicleta și cu programul Suzuki Road Adaptive Stabilization (SRAS), care detectează neregularitățile suprafeței de rulaj și le corelează cu datele provenite de la unitatea de măsurare inerțială și alte surse. Rezultatul este un rulaj lin, cu vibrații reduse la minimum pe drumurile neasfaltate și performanțe dinamice de nivelul unei motociclete sport, pe asfalt.

Pachetul electronic este cât se poate de integrativ, cu moduri de pilotaj, control al tracțiunii, cruise control smart, quickshifter bi-directional, accelerație ride by wire, și lista ar putea continua.

Ținând cont de scopul utilizării motocicletei, merită să menționăm sistemul Motion Track Back, care detectează linia abordată de pilot pe viraje și activează corespunzător ABS-ul pe timpul înclinării în viraje, alături de Slope Dependent Control System. Acesta suprimă ridicarea roții spate, pe durata frânărilor în pantă.

Alte date care i-ar putea interesa pe amatorii de motociclete crossover

Șaua stă la 845 mm de sol, parbrizul este reglabil pe trei trepte, poziția de pilotaj este mai dreaptă decât în cazul GSX-S1000GT, iar pasagerul sau pasagera se bucura de mai mult confort. Există protecții de mâini și suporturi de bagaje din fabrică, rezervorul are 19 litri, iar greutatea motocicletei, cu toate plinurile făcute este de 232 de kilograme. Totodată, din primele informații, prețul de vânzare va fi sub 18.000 de euro.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account