Primul caz de pilot din Motomondial confirmat pozitiv cu coronavirus!

Cum era de așteptat, nu a trecut sezonul fără să apară un caz de pilot din MotoGP confirmat pozitiv cu noul coronavirus. Este vorba despre Jorge Martin, care se lupta pentru titlu la clasa Moto2.

Spaniolul de la echipa de Moto2 Red Bull KTM a ajuns la Misano aseară și a fost supus testului obligatoriu, dar testul a ieșit pozitiv și Jorge a intrat imediat în carantină. Fără îndoială, Martin va rata etapa de weekendul acesta și este foarte probabil să nu participe nici la următoarea, programată peste o săptămână, pe același circuit.

Evident, această întorsătură de situație va avea un impact major asupra șanselor la titlu ale lui Martin, care ajungea la Misano pe locul doi în campionat, la doar 8 puncte de liderul clasamentului, Luca Marini. În lipsa sa, distanța dintre el și Marini va crește semnificativ.

Toți piloții și tot personalul Dorna implicat în organizarea Marilor Premii trebuie să facă un test de Covid-19 cu cinci zile înainte de fiecare etapă, cu autoizolare în zilele de după test. Doar dacă testul iese negativ este permis accesul în padoc, dar Martin a picat testul. Nu este vorba de primul caz din motorsport. În Formula 1, Checo Perez a fost găsit pozitiv și, în Campionatul Mondial de Motocros MXGP, Brian Bogers este în aceeași situație.

În padocul Motomondialului a mai existat un singur alt caz, al unui angajat Dorna, care a fost izolat fără a transmite virusul și altor persoane din padoc.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account