Record Guinness pentru parcurgerea Soselei Trans-Siberiene cu Yamaha MT-09

S-a incheiat cu succes tentativa de stabilire a unui record Guinness a italianului Gianclaudio Aiossa. Acesta, rider de cursa lunga, a strabatut Soseaua Trans-Siberiana de unul singur in doar 13 zile, in saua unei Yamaha MT-09 Street Rally.

[wzslider]

Gianclaudio Aiossa a dus la bun sfarsit misiunea sa. Acesta a parcurs in medie 938 de kilometri pe zi timp de doua saptamani pe unele dintre cele mai dificile drumuri din lume, precum celebra Sosea Trans-Siberiana. Provocarea ar putea parea imposibila pentru multi, dar nu si pentru Gianclaudio, un motociclist in varsta de 33 de ani originar din Caserta, expert in materie de drumuri lungi pe motocicleta. Duminica, acesta a ajuns la limita orientala a continentului asiatic.

Tentativa de record a fost indelung planuita si incheiata cu succes in saua noii Yamaha MT-09 Street Rally, un naked cu spirit de supermoto, care nu a dat niciun semn de oboseala si nu a avut nicio problema de-a lungul intregului traseu de 12.188 km.

Drumul lui Aiossa a inceput pe 15 iulie de la sediul Yamaha Motor Italia din Brianza si a ajuns la Vladivostok (Rusia), la malul Marii Japoniei, traversand sapte tari (Italia, Austria, Cehia, Polonia, Lituania, Letonia si Rusia), avand 13 etape in total (Cracovia, Lodz, Moscova, Cheboksary, Ufa, Ishim, Novosibirsk, Kansk, Irkutsk, Chita, Skovorodino, Khabarovsk si Vladivostok).

Italianul a traversat opt fusuri orare (de la GMT+1 in Italia la GMT+9 in Vladivostok). S-a confruntat adesea cu conditii meteo extreme si variatii de temperatura de cateva zeci de grade, cateodata in cursul aceleiasi zile. Multe etape au implicat parcurgerea unor drumuri complet pustii, pe parcursul carora nu intalnea decat cate un camion imens.

Calatoria lui Aiossa are si un scop benefic: gratie Asociatiei ONLUS „Impreuna pentru copilarie” si catorva sponsori, se va putea sustine proiectul „Friends & Bikers for Africa”, prin care se va sapa un put pentru a furniza apa tarilor secetoase si sarace de pe continentul african.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account