Mol
Mol
Mol

Rossi omagiat de foști și actuali adversari, după anunțul retragerii

De la liderul clasamentului mondial, Fabio Quartararo, până la adversarii de pe vremuri, precum Dani Pedrosa, Jorge Lorenzo și Max Biaggi, toți au avut câte o vorbă bună pentru Doctor. Întreaga lume a MotoGP-ului îl salută pe Vale, care se va retrage la finalul sezonului. Astfel se marchează finalul unei epoci.

Valentino Rossi se va retrage din competiții la finalul sezonului. S-ar fi întâmplat oricum, mai devreme sau mai târziu, dar când a venit momentul, a fost ca un duș rece pentru toată lumea. Chiar și (sau poate mai ales) pentru adversarii săi, piloții care au alergat cu el pe pistă tot anul. Acei copii care au crescut privindu-l cum câștigă și apoi s-au luptat cu el pe pistă. Cum era de așteptat, întreaga lume a motorsportului l-a omagiat pe rețelele sociale.

Începând cu foștii rivali Jorge Lorenzo și Dani Pedrosa, care au salutat „legenda”, urându-i noroc în continuare. Chiar și actualul lider al clasamentului general, Fabio Quartararo, a postat un IG Story cu „Grazie Vale”.

Apoi, piloții spanioli, Maverick Vinales, Alex Rins, Jorge Martin (care a postat o poză cu el când era copil alături de Doctor) și campionul en-titre Joan Mir: „O sursă de inspirație, un idol și un punct de referință. Mi-am împlinit un vis, mulțumesc, Vale.” Apoi, frații Aleix și Pol Espargaro: „Mândrie și onoare să alergăm cu tine, unul dintre cei mai mari piloți din lume, nu doar pe pistă, ci și prin modul de a aborda viața, mereu cu zâmbetul pe buze.” Bine, aproape toți. Deocamdată nu a apărut niciun mesa de la Marc Marquez, nici pe Instagram, nici pe Facebook.

Toată lumea motorsportului pe două roți a vrut să-și arate sentimentele pentru Valentino Rossi. Nu puteau să lipsească tinerii crescuți în VR46 Academy. „Mulțumesc pentru că ești, pur și simplu, Vale, ești cea mai frumoasă poveste din toate timpurile”, scrie Pecco Bagnaia. „Ai făcut din sute de duminici cele mai frumoase zile din viețile noastre”, continuă Andrea Migno, într-o postare lungă și emoționantă. Apoi, Marco Bezzecchi: „Mulțumesc pentru că ai făcut atâtea vise de-ale mele să devină realitate.” Niccolo Antonelli: „Ești și vei fi cel mai mare pilot din sportul nostru.” Franco Morbidelli l-a descris ca „Absolut impecabil”.

Tot italian, dar nu din școala Doctorului, Enea Bastianini spune: „Nu prea am cuvinte, a fost o onoare să alerg alături de o legendă.” Un alt pilot de nouă ori campion mondial, dar din motocros, la omagiat pe Rossi. Tony Cairoli a scris: „Pentru a realiza lucruri mărețe trebuie nu doar să faci, ci și să visezi. Și tu ne-ai făcut să visăm. Mulțumim.”

Dar cel mai frumos salut a venit de la unul dintre cei mai aprigi rivali din trecut ai Doctorului. Rivalitatea cu Max Biaggi a marcat anii 2000 în Motomondial prin îndârjirea cu care se luptau cei doi. „Nu ne-am prefăcut niciodată că ne placem, dar am scris o pagină frumoasă în istoria motociclismului”, a scris pilotul din Roma, încheind astfel: „În viitor, poate vom avea ocazia să zâmbim în fața unui pahar cu vin și să ne amintim de acele momente trăite împreună.”

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account