Suzuki Hayabusa revine?

Două brevete înregistrate de Suzuki lasă să se întrevadă o posibilă revenire a rachetei sol-sol Suzuki Hayabusa, de data aceasta în variantă Euro 5.

Zvonurile referitoare la posibila întoarcere a lui Suzuki Hayabusa nu aveau prea multă credibilitate până acum, căci un astfel de hyper-sport-tourer părea să nu își mai găsească locul în lumea actuală, plină de limite de viteză și de camere. Dar două brevete înregistrate de producătorul din Hamamatsu ne fac să credem zvonurile. Se pare că întreruparea producției legendarului model, pe care o anunțam anul trecut, a fost mai degrabă temporară, provocată de renunțarea la trecerea la normele Euro 4 (știind că acestea aveau să dureze doar 4 ani), pentru a lucra direct la un model care să respecte normele Euro 5.

Cele două brevete nu propun nimic radical (într-o lume în care se vorbește despre aerodinamică activă), dar tocmai de aceea par destinate unui model care va intra în curând în producția de serie. Unul dintre brevete este legat de baia de ulei, gândită pentru a reduce dificultățile pompei de ulei în a absorbi uleiul corect în momentele de accelerare puternică; al doilea brevet este legat de o canistră care să absoarbă emisiile poluante derivate din vaporii de benzină.

Niciunul dintre aceste brevete nu este legat în mod clar de Suzuki Hayabusa, dar desenele (mai ales din vedere de sus) par să sugereze că ar fi vorba de acest gen de model. Deși merită amintit că, adeseori, soluțiile tehnice brevetate ajung să fie folosite pe modele complet diferite de cele pe care s-a înregistrat brevetul.

Legat de performanțe, zvonurile spun că ar fi vorba de un motor de peste 1.400 cmc (ceea ce ar avea sens, căci mai toate motoarele cresc în cilindree odată cu adoptarea normelor Euro 5, pentru a compensa scăderea de cuplu indusă de „gâtuirea” suplimentară a motorului), care ar dezvolta peste 200 CP.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account