Toprak ”Cuceritorul”: turcul a electrizat atmsofera in BMW Motorrad Welt, la prezentarea line up-ului WSBK

Cu mai putin de o luna pana la deschiderea sezonului in Phillip Island (Australia), BMW Motorrad Motorsport a prezentat la Berlin line up-ul pentru WorldSBK 2024.

Cele două echipe sunt ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team și Bonovo action BMW Racing Team, iar pilotii de fabrică, Toprak Razgatlioglu, Michael van der Mark, Scott Redding și Garrett Gerloff.

Evenimentul a avut loc în noul BMW Motorrad Welt, aici fiind prezentate si motocicletele BMW M 1000 RR pregatite pentru noul sezon.O caracteristică specială a prezentării echipei a fost că, pe lângă invitații speciali, orice fan a avut posibilitatea de a asista la eveniment si de a interacționa personal cu cei patru piloti de fabrică BMW Motorrad WorldSBK. Biletele pentru eveniment au fost gratuite, trebuind doar asigurate din timp.

Spicuim din declaratiile principalilor actori:

Marc Bongers, Director BMW Motorrad Motorsport:A fost foarte frumos să le arătăm managerilor de echipe și pilotilor ce facem noi aici, la Berlin (n.r. – BMW Welt se afla chiar in uzina BMW Motorrad, locul de nastere al BMW M 1000 RR). Nu am mai făcut acest lucru în această formă până acum. Atmosfera creata a fost fantastică și asta este extrem de important pentru performanță, deoarece avem această mentalitate de echipă.” 

Shaun Muir (Director ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team): „În primul rând, este un loc remarcabil pentru o astfel de prezentare. Cred că surprinde cu adevărat spiritul a ceea ce BMW Motorrad încearcă să realizeze.  Alaturarea intre Michael și Toprak aduce niște calități deosebite, cu care așteptăm cu nerăbdare să lucrăm. Deja putem vedea ce nevoi are Toprak,  trebuie doar să ne îndreptăm într-o direcție ușor diferită pentru a-i le putea satisface.  BMW M 1000 RR poate funcționa bine pe franari puternice si echilibru pe intrari in forta in viraje, astfel ca il putem ajuta pe Toprak sa isi foloseasca punctele forte. „

Poate Toprak lua un podium in Australia? Este o intrebare grea pentru echipa BMW, dar Shaun Muir crede ca daca pilotul turc isi doreste suficient de tare acest lucru – si nimic nu contrazice asta, ba din contra – bavarezii ii pot oferi tot sprijinul de care are nevoie.  

Totodata, chiar daca Michael van der Mark a ratat o mare parte din ultimele două sezoane, oficialii BMW Motorrad se asteapta ca lucrand impreuna cu Toprak, olandezul sa isi recapete fortele. „Am văzut cât de bun poate fi Michael atunci când lucrurile merg bine”, spune Shaun Muir.

Michael Galinski (Team Manager Bonovo action BMW Racing Team):A fost prima dată când am vizitat fabrica și a fost fascinant să văd departamentul de motoare și cum sunt asamblate toate motocicletele. A fost grozav să aruncăm o privire în culise și, de asemenea, să ne prezentăm aici ca o echipă. Suntem foarte mulțumiți de duo-ul nostru de piloti. Scott este vice-campion mondial,iar  Garrett a avut o a doua jumătate a sezonului foarte puternică anul trecut.

Garrett Gerloff (#31 BMW M 1000 RR, Bonovo action BMW Racing Team): A fost interesant. A existat o energie foarte cool aici, la Berlin. Este foarte plăcut să-i vezi pe toți oamenii de isprava care lucrează în fabrică, care dezvoltă și produc motocicletele BMW M 1000 RR cu care concurăm. Scopul meu este să lucrez la calificare și să fiu puțin mai rapid acolo, ceea ce mă poate ajuta la începutul curselor dar si la sfârșitul curselor, când sunt puternic. Astfel, cred că putem face progrese reale și putem fi în față.

Toprak Razgatlioglu (#54 BMW M 1000 RR, ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team):Sunt foarte fericit să mă alătur familiei BMW Motorrad. Când am ajuns la Berlin și am plecat de la aeroport am fost foarte surprins pentru că toată lumea vorbea turcă. Si la fabrică sunt mulți angajați turci. Sunt foarte fericit pentru asta. În general, sunt foarte pozitiv. Mai ales astăzi, a fost foarte multă lume și înțeleg că multă lume mă place. O mulțime de oameni au venit aici să mă vadă, de asemenea mulți turci, și mulți dintre ei au venit de foarte departe. Toată lumea abia așteaptă sezonul și asta este valabil și pentru mine. Acum mă concentrez pe sezon. Mi-am dat seama că oamenii cred în mine, dar este important să crezi în motocicleta ta. Mulți oameni spun că BMW nu este pregătit să lupte pentru campionat, dar eu cred că motocicleta mea este pregătită să lupte pentru si victorii și campionat. Avem nevoie doar de configurația mea, pentru că stilul meu de pilotaj este complet diferit. Când o sa avem asta, vom putea lupta cu ușurință pentru victorie. Voi da mai mult de 100 la sută, voi încerca să câștig cu BMW. Toată lumea lucrează din greu și aceasta este o mare motivație suplimentară și pentru mine. Dacă continuăm să facem asta, vom câștiga Campionatul Mondial.

Scott Redding (#45 BMW M 1000 RR, Bonovo action BMW Racing Team): Am făcut câteva schimbări in bine și, evident, il avem pe Toprak. Avem și o echipă de testare care face o mare diferență. Cred că mergem în direcția bună, ceea ce este important. Ar fi frumos să fim din nou pe podium anul acesta și mai des și să încercăm să facem ca weekendurile noastre proaste să nu fie atât de proaste și să avem un an bun și consistent.” 

Michael van der Mark (#60 BMW M 1000 RR, ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team):Este frumos să încep sezonul astfel, este grozav să fii aici la Berlin. Știm cu toții că BMW este o companie mare, dar am făcut un tur prin fabrică și trebuie să spun că este cu adevărat impresionant. De asemenea, a fost grozav să văd unde se pregătesc motoarele de cursă și sunt cu adevărat gata să încep sezonul. Abia aștept să merg din nou la testare, mă simt în formă sută la sută, am un nou coechipier care pare să fie foarte rapid – așa că aștept cu nerăbdare. După cum am spus, sunt din nou în formă, motocicleta devine din ce în ce mai bună, Toprak împinge proiectul și mai mult și cred că vrem să câștigăm curse și să fim pe podium cât mai curând posibil.

În pregătirea sezonului 2024, BMW Motorrad Motorsport, cele două echipe și pilotii vor reveni în curând pe pistă. Următoarele sesiuni de teste vor avea loc la Jerez de la Frontera, Spania, pe 24 și 25 ianuarie. Primul weekend de curse al sezonului este programat în perioada 23-25 ​​februarie la Phillip Island, Australia.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account