Mol
Mol
Mol

Yamaha îl suspendă pe Vinales și îl retrage din Marele Premiu al Austriei

Maverick Vinales nu va alerga la Red Bull Ring weekendul care urmează, dar din motive complet atipice. Yamaha a decis să-l retragă pe pilotul catalan din această cursă după analiza datelor de telemetrie ale motocicletei acestuia de la ultima etapă.

Într-un comunicat foarte laconic, Yamaha tocmai a anunțat că îl retrage pe Maverick Vinales din Marele Premiu al Austriei, după ce a constatat, în urma analizei datelor de telemetrie, că acesta a folosit motocicleta (mai exact, motorul) într-un mod impropriu, în care s-ar fi putut răni pe el sau alți piloți de pe pistă.

Vinales nu va fi înlocuit în Marele Premiu al Austriei și decizia dacă acesta va mai lua parte la următoarele etape alături de Yamaha va fi luată ulterior, în urma discuțiilor dintre el și conducerea echipei.

Echipa din Iwata nu a dat mai multe detalii, dar nu putem decât să presupunem că Vinales forța motorul în turație fără să schimbe treapta la timp sau retrograda prea agresiv (ceea ce e și mai dăunător pentru motor, căci motorul turat forțat în frână de motor nu are un limitator care să oprească depășirea turației critice), lucru care ar fi putut duce la distrugerea motorului și la un eventual accident (dacă s-ar întâmpla chiar când un adversar este foarte aproape în spate, la viteză mare, la aspirație).

Periculozitatea acestor manevre este, totuși, discutabilă, pentru că, de cele mai multe ori, un motor spart nu este egal cu un dezastru. Dar, dacă Vinales chiar forța motorul doar ca să-l distrugă (și eventual, să aibă o scuză să abandoneze într-o cursă în care iarăși era undeva în spate de tot), e de înțeles demersul celor de la Yamaha.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account