Yamaha R125: o motocicletă „mare”, la clasa mică!

Lansată pe piață în 2008, Yamaha R125 ajunge la a patra generație.

Aceasta înseamnă că supersportiva entry-level își schimbă din nou fața, căpătând un aspect care o supune riscului de a fi confundată cu Yamaha R7.

Ca și alte modele Yamaha 2023, ea este echipată cu un nou tablou de bord TFT, alături de câteva rafinamente pentru șasiu și sistemele electronice. Astfel, cei mai tineri dintre rideri pot să își facă o idee în ce direcție se îndreaptă, dacă tot au ales să meargă pe mână Yamaha.

Nu doar carenele sunt noi, ci si farul LED, bi-funcțional, alături de luminile de poziție LED, inspirate de cele prezente pe Yamaha R7. Foarte compact și ușor, farul a permis instalarea unei carene frontale cu un aspect aerodinamic și masiv în același timp, care are o influență majoră în stabilirea aspectului de big bike al R125.

La acesta contribuie și detalii atent studiate de către Yamaha, precum grila de ventilație de pe rezervor, R125 fiind la fel de convingător și privit din lateral.

De notat că bordul TFT de 5 inch, full color, este dezvoltat după cel instalat pe Yamaha R1, oferind două teme, Street și Track, ambele cu indicator vizual de schimbare a treptelor, programabil, la fel ca și turometrul. Desigur, bordul TFT, oferă conectivitate smartphone, ceea ce înseamnă o avalanșă de date care se pot studia, prin aplicația MyRide, după fiecare ieșire pe circuit.

La fel ca și celelalte noi modele prezentate de Yamaha pentru 2023, R125 este gata pregătită pentru instalarea unui quick shifter.R125 beneficiază și un sistem de control al tracțiunii (decuplabil pe circuit), care se potrivește la fix cu ambreiajul tip assist&slip.

La nivelul cockpit-ului, apare un jug triplu, lucrat cu atenție și care seamănă cu cel de pe, ai ghicit, Yamaha R1. Totodată, aranjamentul semi-ghidoanelor este unul ergonomic, inspirat de același model.

Motocicleta vine echipată cu cauciucuri Michelin Pilot Stret, cu dimensiunile 100/80-17 și 140/70-17. Nu trebuie să uităm nici de sistemul ABS cu două canale, etrierul frontal radial, sistemul Varable Valve Actuation, cadrul Deltabox sau furca KYB de 41 mm. Aceastea sunt tot atâtea caracteristici care în urmă cu o generație doar de motociciliști ar fi părut de-a dreptul utopice pentru o motocicletă de 125 cmc.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account