Tentativă de record: Nick Sanders face înconjorul lumii pe un eBike Yamaha

Globetrotter-ul Nick Sanders a început pe 15 septembrie o altă călătorie epică, pe două roți, în jurul lumii.

Totuși, de această dată ceva e (foarte) diferit. Celebru pentru numeroasele sale aventuri pe motociclete Yamaha, cu care a stabilit diverse recorduri, precum și pentru numeroasele călătorii cu bicicleta, Nick s-a hotărât să încerce ocolul lumii cu o bicicletă electrică.

Aventura a început la sediul central al Yamaha Motor Europe, în Amsterdam. Nick va pedala pe o Yamaha Wabash RT până la Atena, pentru prima etapă a acestei uimitoare provocări de 229 de zile.

După o călătorie cu feribotul în Israel, călătoria sa continuă cu un segment de 35 de zile prin Orientul Mijlociu până în Dubai – o distanță de aproximativ 5.000 km. Apoi urmează India, unde Nick și Yamaha Wabash RT vor ajunge din Mumbai, până la New Delhi și apoi în Nepal. După 40 de zile și aproape 6.000 de km, această etapă a World Ride se va termina la Calcutta, la sfârșitul lunii decembrie.

Etapa 4 traversează Asia de Sud-Est în decembrie și ianuarie, străbătând Thailanda, Laos, Vietnam, Cambodgia și apoi Malaezia pe parcursul a 31 de zile și 4.400 km. Apoi, etapa 5 trece prin Singapore, Jakarta și Bali, de unde Nick va pleca către Australia pe 11 februarie.

Australia este un teritoriu familiar lui Nick, care a călătorit prin această țară vastă de multe ori. Pornind de la Darwin, a șasea etapă trece direct prin „outback-ul” cu sol roșiatic, apoi pre sud prin Adelaide și Melbourne, înainte de a ajunge la Sydney pe 8 martie. Cele 25 de zile și 4.600 km sunt unul dintre cele mai grele teste pentru Nick și a sa bicicletă Yamaha.

Programată pentru începutul lunii martie, etapa 7 este o călătorie de 6 zile/1.050 km de la Christchurch la Auckland în Noua Zeelandă. Apoi este se pleacă în Statele Unite ale Americii pentru o traversare de la vest la est, care începe în Los Angeles și se termină la New York, pe 5 aprilie.

Etapa finală începe pe 7 aprilie de la Madrid și trece prin Pirinei, prin Franța și înapoi la sediul central al Yamaha Motor Europe din Amsterdam pe 17 aprilie 2024. După ce va fi parcurs 33.076 km în 229 de zile pedalând pe Yamaha Wabash RT, Nick Sanders speră să fie primul om stabilește un alt record pentru înconjorul lumii pe două roți, de această dată pe o bicicletă electrică.

Nick a luat cu el doar un tricou de ciclism, pantaloni scurți, un tricou de rezervă și pantaloni scurți de rezervă, alături de o cameră și o dronă. Dacă totul merge bine, Nick va parcurge peste 160 km pe zi pe Yamaha Wabash RT. „Lucrez cu Yamaha de mulți ani și mă bucur de calitatea și fiabilitatea produselor lor. Noua eBike Yamaha Wabash RT Gravel este alegerea perfectă pentru această tentativă de record. M-am antrenat din greu și am slăbit până la 70 de kilograme pentru a fi 100% apt pentru această călătorie. Aștept cu nerăbdare această excursie revoluționară cu un eBike, care a fost posibilă cu sprijinul Yamaha – inclusiv un total de 8 schimburi de baterii în locații strategice. Ne vedem la Amsterdam în 229 de zile!”.

Urmărește-l pe Nick pe Instagram – nicksandersofficial. Ce este cu adevărat nebunesc este că mare parte din traseul construit de britanic este reprezentat chiar de drumuri tip gravel, după cum vei putea descoperi.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account