Aleix Espargaro si Maverick Vinales la Suzuki in sezonul 2015

Se pare ca jocurile au fost facute: cel mai mare dintre fratii Espargaro si campionul Moto3 din 2013 au fost alesi pentru locurile in echipa de uzina a producatorului din Hamamatsu, urmand a pilota prototipul Suzuki XR-X1 incepand cu 2015.

635309306791659485w

Pe masura ce, in ultimele saptamani, locurile in echipele de uzina s-au ocupat, situatia s-a clarificat si pentru Davide Brivio, managerul echipei Suzuki de MotoGP, in ceea ce priveste potentialii rideri care ar putea fi alesi in echipa alb-albastra.

Dupa ce Pedrosa a fost confirmat la Honda, Rossi si Lorenzo la Yamaha, iar ¨ducatistii¨ Dovizioso, Crutchlow si Iannone s-au stabilit la echipa din Borgo Panigale, alegerea pilotilor pentru echipa Suzuki a devenit mai usoara.

Inca nu s-a emis un comunicat oficial, dar numele lui Aleix Espargaro si Maverick Vinales ca ocupanti ai echipei Suzuki MotoGP in 2015 se pare ca sunt definitive. Cel mai mare dintre fratii Espargaro, campion anul trecut in categoria CRT si primul clasat dintre riderii de la clasa Open anul acesta, nu este in niciun caz o optiune de avarie. Sigur ca experienta unor Pedrosa, Lorenzo si Dovizioso, aflati initial in capul listei celor de la Suzuki, are o alta greutate, dar motivatia lui Aleix (care a declarat de mai multe ori ca vrea un loc intr-o echipa de uzina in 2015) este puternica si recuperarea celor 2-3 secunde pe tur care despart prototipul Suzuki de Honda si Yamaha va fi o provocare interesanta pentru tanarul catalan.

Alaturi de Aleix ar trebui sa apara spaniolul in varsta de 19 ani Maverick Vinales, campion in Moto3 in 2013 si actualmente rider in Moto2, unde se afla pe locul trei in campionat. Alearga cu un cadru Kalex pentru echipa lui Sito Pons, managerul care l-ar fi tinut inca un an in Moto2. Se pare insa ca Maverick a semnat deja un contract pe trei ani cu producatorul japonez.

Maverick+Vinales+MotoGp+Holland+Race+qeQCjNmjrTUl

Suzuki XR-X1 va debuta anul acesta la Valencia, cu ocazia ultimei curse a sezonului.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account