Bol d’Or: SRC Kawasaki castiga prima etapa din Mondialul de Anduranta

Motocicleta echipei SRC Kawasaki, purtand numarul 11, a castigat a 77-a editie a celebrei cursa de anduranta Bol d’Or, disputata weekendul trecut pe circuitul francez de la Magny-Cours. Echipa franceza a reusit acest tur de forta (este la a doua victorie consecutiva in Bol d’Or) in ciuda unor piloti foarte tineri, fara prea multa experienta in anduranta.

team-kawasaki-src-ewc-bol-d-or

Pentru editia din 2013 a celebrei cursa de anduranta, seful echipei SRC, Gilles Stafler,  a apelat la doi piloti fara experienta in anduranta, dar foarte tineri si rapizi – Loris Baz, pilotul echipei Kawasaki de uzina din World Superbike, si Jeremy Guarnoni, pilot full-time in Superstock 1000. Acestia s-au alaturat lui Gregory Leblanc, un pilot francez specializat in anduranta, pentru a forma trio-ul necesar intr-o cursa de 24 de ore.

Timpii excelenti din calificari ai lui Loris Baz au asigurat pole-position-ul pentru motocicleta Kawasaki cu numarul 11, care s-a instalat la conducerea cursei inca din prima ora. Baz si Guarnoni au reusit sa faca ce multi nu se asteptau: au pilotat calm si sigur, nu au cazut nici macar o data si, desi nu au fost mereu cei mai rapizi din cursa, au avut un parcurs constant care a dus la victorie.

Locul al doilea a fost obtinut de echipa YART (Yamaha Austria Racing Team), cu alti doi piloti de renume din WSBK – Broc Parkes si Sheridan Morais, alaturi de slovenul Igor Jerman, un pilot foarte experimentat in anduranta. Pilotii YART au reusit sa depaseasca mai multe probleme tehnice pentru a se clasa pe a doua treapta a podiumului, cu noua tururi in urma castigatorilor, care au incheiat 808 tururi in cele 24 de ore ale cursei.

Ultima treapta a podiumului a fost ocupata de campionii en-titre – Suzuki Endurance Racing Team, cu pilotii Vincent Phillippe, Anthony Delhalle si Julien Da Costa. Acestia au facut o cursa eroica, reusind sa urce de pe locul 33, unde ajunsesera in urma unor probleme tehnice, pana pe 3.

Echipa Yamaha France GMT 94, cu pilotii David Checa (fratele lui Carlos), Freddy Foray si Mathieu Lagrive, parea sa se indrepte catre un podium sigur cu putin inainte de finalul cursei, dar o problema electrica i-a facut sa piarda timp la boxe, fiind nevoiti sa se multumeasca cu locul patru.

Ocupantii locului cinci, Junior Team LMS Suzuki au castigat cursa categoriei Superstock, care permite mult mai putine modificari aduse motocicletelor decat categoria principala – Formula EWC. Foarte interesant este ca, dupa 24 de ore de alergare, echipa Junior LMS a terminat cursa in acelasi tur cu urmatorii clasati, pilotii Penz13.com BMW, cu care s-au batut ore intregi pentru victoria la clasa Superstock.

Echipa Honda TT Legends, din care face parte si legendarul John McGuinness, a abandonat in prima jumatate a cursei, din cauza unei probleme tehnice. Honda TT Legends era una dintre echipele favorite la podium.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account