Campania de crowdfunding pentru susținerea curselor pe circuit stradal din Irlanda de Nord se bucură de succes

Vestea anulării unei mari părți a curselor pe circuite stradale din Irlanda de Nord a întristat pasionații acestui tip de competiții și nu doar. Pare că o felie consistentă din ceea ce putem descrie drept tortul motociclismului riscă să se usuce pe raft.

Rețelele sociale au fost inundate de tristețe, atât din partea sportivilor cât și a piloților. Dar, cum irlandezii nu par a fi tipul de oameni care doar să se lamenteze,  Uniunea Moto a Irlandei a inițiat pe 10 februarie o campanie de strângeri de fonduri, având drept țintă strângerea a 300.000 de lire sterline necesari acoperirii costurilor de asigurare.

La momentul redactării acestui material, suma strânsă din donații depășea 80.000 de lire sterline, iar cea mai mare sumă donată în mod anonim, era de 5.000 de lire sterline. „Îi rugăm pe fani, pe cei care iubesc cursele pe șosea să doneze pentru a acoperi fondul de asigurări, pentru a ne da o șansă de a ne bucura de curse în acest an. Eforturile voastre, dacă se vor bucura de succes, vor avea ca și efect revenirea majorității curselor în calendar sau posibil chiar în totalitate” se arată pe pagina de fundraising.

Sperăm ca inițiativa să fie una încununată de succes, dar sunt deja voci care se întreabă ce se va întâmpla în 2024, dacă reacția fanilor va rămâne atât de pozitivă și în acest an. Instituirea unei taxe modice pentru spectatori ar fi o soluție accesibilă, după cum se arată într-o scrisoare deschisă din partea unui sponsor al Wilson Craig Racing. Mai mult acesta taxează la rândul declarțiile Uniunii Moto a Irlandei drept o tactici nenecesare care nu fac decât să arunce și mai multă nesiguranță asupra curselor de pe circuitele stradale, care sunt garantate prin lege, din anii `20 de către fondatorii statului Irlanda de Nord.

foto: Wilson Craig Racing

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account