Jonny Walker, victorios la Red Bull Romaniacs

Sambata, 19 iulie, dealul Gusterita de langa Sibiu a fost pentru a treia oara consecutiv punctul terminus al celui mai dificil raliu hard enduro din lume. Jonny Walker a condus raliul inca din prima zi de off-road si a izbutit sa isi pastreze pozitia de lider chiar daca ziua a doua a fost castigata de Graham Jarvis. Regele Carpatilor a predat tronul, cel putin pana in 2015, mult mai tanarului sau adversar. Britanicul s-a clasat pe doi, declarand la final ca anul acesta raliul a avut o configuratie care l-a avantajat mai mult pe Walker, care este mai bun pe sectiunile rapide. Jarvis a castigat Red Bull Romaniacs de patru ori, iar trei din victorii au fost consecutive stabilind recordul raliului.

Red Bull Romaniacs Podium Final by_Predrag_Vuckovic

 

Wade Young, la a doua participare in raliu, a reusit sa termine pe locul trei si a fost marea surpriza a acestei editii. Sud-africanul in varsta de doar 18 ani a aparut pe scena mondiala a enduro-ului extrem doar in 2012 si a izbutit sa impresioneze cu evolutia din Carpati, dupa ce s-a dovedit mult mai hotarat fata de Paul Bolton, ocupantul locului patru. Bolton, care a castigat Prologul din centrul Sibiului, a fost cel mai rapid rider in ziua a patra, insa ghinioanele si greselile din ziua a doua si a treia au fost cele care l-au indepartat de podium. Pe cinci s-a clasat Andreas Lettenbichler, care in pofida problemelor cu un disc intravertebral a izbutit sa termine raliul.

Dani Otil si coechipierul sau de la Do:More Team, Radu Calin s-au chinuit destul de mult in cea de a patra zi din munti, ploaia cazuta in zona Sugag facand si traseul de la clasa Silver foarte alunecos. Chiar si asa cei doi reusesc sa se claseze pe podium la Silver Team, iar prezentatorul tv isi adauga in palmares cel de al treilea podium la Red Bull Romaniacs. Pentru Dani, care a izbutit prin prestatia sa sa starneasca interesul mediei internationale de specialitate, acesta este al doilea podium consescutiv. Anul trecut, la fosta clasa Expert Team, s-a clasat pe doi avandu-l coechipier pe Lucian Neaga. Ramane de vazut daca timpul ii va perimte sa se antreneze pentru a incerca sa termine cel mai dificil raliul hard enduro din lume si la clasa Silver Single.

Mani Gyenes, Emanuel Rogojan si Zsolt Varga au terminat toti trei in top 15 la Silver Single. Daca anul trecut Mani izbutea o noua clasare pe podium acum singurul rider care a participat si a terminat toate cele 11 editii ale Red Bull Romaniacs a fost nevoit sa se multumeasca doar cu ajungerea la finis. Din pricina problemelor tehnice, Mani a pierdut zeci de minute in ziua a treia cand s-a mers de la Voineasa la Petrosani, iar in ultima zi desi a fost rapid nu a mai putut recupera timpul pierdut.

Emanuel Rogojan si Zsolt Varga sunt debutanti la Red Bull Romaniacs si amandoi au izbutit sa ajunga la finism desi recunosc ca mai au nevoie de mult antrenament. Zsolt, care are doar 17 ani, spera sa poata concura din 2016 la clasa Gold.

Sorina Sandu, alaturi de tatal sau, Sorin Sandu, s-a putut bucura de finisul de la Gusterita, iar fosta campioana de schi alpin a Romaniei a devenit femeia cu cele mai multe finisuri la Red Bull Romaniacs.

Romeo Dunca si Francois Vulliet au ajuns si ei la finis. Echipa care in 2006 se clasa pe locul doi la Expert Team s-a decis sa se reuneasca dupa ce au concurat cateva editii cu alti parteneri. Multumiti de aventura avuta anul acesta la clasa Bronze Team, Romeo si Francois, care sunt prieteni de peste 15 ani, au hotarat sa tot revina la raliu pana Martin Freinademetz, mastermind-ul evenimentului, se va plictisi de ei.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account