MotoGP: se pregătește organizarea curselor cu ușile închise

Dorna a început deja organizarea curselor, cu un minimum de persoane la fața locului.

Ipoteza a fost vehiculată deja în repetate rânduri, dar se pare că va deveni realitate: Dorna pregătește deja organizarea câtorva curse (nu se știe exact câte, se zvonește că 10 la număr), care ar urma să se dispute cu ușile închise, fără public și fără reprezentanți ai presei, pentru a mai salva ce ar putea fi salvat din sezonul 2020.

Dovada este un e-mail trimis de Mike Trimby (numărul 1 din IRTA, asociația echipelor din Motomondial), prin care le cere sponsorilor tehnici să specifice minimul de persoane necesar pentru asistarea echipelor și piloților pentru evenimente închise, fără public.

Un fișier atașat mailului cere numele și naționalitatea fiecărei persoane implicate, pentru a se putea constata dacă și cum pot fi aceste persoane aduse la fața locului pentru fiecare GP care s-ar disputa. În e-mail se specifică foarte clar că doar personalul tehnic ar fi primit la aceste curse: fără sponsori, fără localuri „hospitality”, fără PR sau presă. Practic, doar camioanele cu materialul absolut necesar, piloții și personalul echipelor.

Presa, personalul adiacent și chiar managerii echipelor (în anumite cazuri) sunt considerate persoane neesențiale, care pot lucra de la distanță.

În acest moment mai rămâne de stabilit care ar fi o ipotetică primă dată pentru o astfel de etapă. E clar că nu va avea cum să fie cursa de la Sachsenring, pe 21 iunie, pentru că Germania a interzis orice fel de adunare până pe 31 august. Numărul de 10 etape este apropiat de cele 11 care ar rămâne dacă s-ar începe de la Marele Premiu al Austriei, de la Red Bull Ring, pe 16 august. Chiar Austria se numără printre țările care deja încep să relaxeze măsurile restrictive.

Rămâneți pe recepție, vă vom ține la curent cu noutățile pe măsură ce apar. E clar că posibilitatea de a avea MotoGP în 2020 este din nou o realitate.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account