Lui Marquez i s-au demontat motocicletele de antrenament pe perioada recuperării

Fizioterapeutul lui Marc Marquez spune că „s-au dat ordine” să i se demonteze motocicletele de antrenament, ca să nu fie tentat să le folosească pe perioada recuperării.

Campionul en-titre a dezvăluit mai multe detalii ale programului său de recuperare, după ce s-a urcat prima dată în șaua unei motociclete mici de antrenament (o Honda NSF100) săptămâna trecută, la aproape două luni de la operația la umăr.

Marquez spune că nu va ști cu siguranță în ce stare se află umărul până nu se va sui din nou în șaua motocicletei sale Honda RC213V la testul oficial de la Sepang (care începe mâine), dar suferă încă de disconfort după operație.

Fizioterapeutul Carlos Garcia s-a ocupat de recuperarea sa și Marquez a avut interdicție totală de la a se sui în șaua unei motociclete, pentru o cât mai mare șansă de a fi apt la testul de la Sepang.

„S-au dat ordine să se demonteze motocicletele,” a spus Garcia într-un comunicat de presă emis de Repsol Honda. „Când mergeam spre sala de sport, am trecut pe lângă niște motociclete și el s-a suit pe una dintre ele, s-a ghemuit și făcea zgomote ca și cum ar fi pe pistă. Atât de mult își dorește să meargă din nou pe motocicletă.”

„Până nu mă sui pe o motocicletă de MotoGP, nu voi ști exact unde mă aflu cu recuperarea,” spune Marquez. „Sunt conștient că, în materie de tururile pe care o să le fac, va fi vorba mai degrabă de calitate decât de cantitate. Asta în primul rând ca să evit cauzarea vreunei tendonite sau ceva de genul. Sunt conștient că, chiar dacă la test nu o să pot face câte tururi vreau, este doar un test. Toți vom pleca din Malaezia cu zero puncte. Trebuie să fiu prudent și să nu arunc pe geam orele pe care le-am petrecut în recuperare; în ultimele două luni am avut răbdare și am lucrat intens la recuperare.”

Marquez a fost operat la doar câteva zile după testele de final de sezon de la Jerez, pentru a-și repara umărul stâng, care se disloca prea ușor în timpul sezonului 2018. Deși crede că umărul său este mai bine acum decât în orice moment al anului trecut, Marquez recunoaște că reabilitarea a fost foarte dură, cu un total de cinci ore de antrenament în fiecare zi, cu excepția a patru zile în perioada sărbătorilor.

„Când m-am trezit, mă durea,” spune campionul. „Fizioterapia a fost foarte dificilă. Nu am sărit nicio zi, am început pe 11 decembrie și am făcut pauză doar pe 24, 25, 31 și 1. Aceste ultime săptămâni au fost cu durere mai mare, că am tras mai tare. Cel mai greu a fost din punct de vedere psihologic, pentru că, din 11 decembrie, am făcut două ore și jumătate dimineața și două ore și jumătate după-amiaza, în fiecare zi.”

Adică Marc Marquez a avut parte de 79 de sesiuni de fizioterapie, cu un total de 217 ore! La Sepang, lui Marquez i se va alătura Stefan Bradl. Jorge Lorenzo este scos pe tușă după o accidentare la scafoidul mâinii stângi. Bradl a testat deja motocicleta la Sepang, într-un „shakedown” neoficial organizat de-a lungul a trei zile, săptămâna trecută. Și Cal Crutchlow va reveni în șaua motocicletei sale LCR Honda, după accidentarea gravă suferită la Phillip Island, în octombrie anul trecut.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account