Cea mai nouă cască Suomy, S1-XR GP, aduce performanța de pe circuit la îndemâna oricui

Cea mai nouă cască de la Suomy este S1-XR GP. După cum sugerează și numele, această cască moto integrală are misiunea de a furniza un maximum de performanță pentru cei care merg pe circuit.

Suomy S1-XR GP a fost proiectată și dezvoltată în Italia, cu ajutorul  celor mai avansate instrumente digitale. Apoi ea a fost testată de însuși Francesco „Pecco” Bagnaia, actualul campion MotoGP. De altfel sportivul italian a câștigat la începutul acestui sezon prima cursă de tip Sprint din istoria MotoGP purtând o cască Suomy S1-XR GP.

Casca Suomy S1-XR GP are cei mai buni coeficienți aerodinamici atât pe linia dreaptă cât și pe viraje: 0.33 și respectiv 0.39.

Aerodinamica acestei căști a fost perfecționată timp de trei ani în tunelul aerodinamic, fapt pentru care, ea Suomy S1-XR GP oferă performanțe în toate cele trei poziții principale în care se regăsește pilotul pe circuit: accelerare, frânare și virare. Deschiderea câmpului vizual este de 92 de grade pe verticală și 210 grade pentru vederea periferică, ceea ce îmbunătățește siguranța pe circuit.

Calota căștii este produsă din Tricomposit, o mixtură de carbon cu diferite greutăți și caracteristici, fibră de sticlă și aramidă. Totodată, calota este produsă în trei dimensiuni diferite, S, M și L. Căptușeala din polistiren este disponibilă în patru dimensiuni, S, M, L și XL, aceasta având densități diferite, în funcție de regiunile pe care le protejează.

Viziera anti-zgâriere are o grosime variabilă, se poate detașa fără nici o unealtă, iar pârghia care se utilizează în acest sens este dintr-un aliaj ușor, pentru ca ansamblul să fie unul cât mai solid. Tot dintr-un metal ușor este realizat și mecanismul  Racing Lock System, care reduce posibilitatea desprinderii vizierei, în cazul unui accident. Suomy S1-XR GP este pregătită și pentru tear-off.

Pinlock Max Vision 120 este considerat cel mai eficient sistem anti-aburire de pe piață. El echipează această cască Suomy, care este și excelent aerisită. Există șapte ducte pentru admisia aerului, un sistem de canale complex, două extractoare și un spoiler, care lucrează împreună pentru a crea un efect Venturi, eliminând aerul fierbinte din cască.

Căptușeala este realizată din Hydrocool, un material ușor, respirabil, care elimină transpirația, rămânând uscat. Casca este pregătită pentru un sistem camel-bag și se închide cu o buclă tip dublu D. Inserțiile de căptușeala din zona obrajilor se pot scoate rapid în eventualitatea unui accident.

Importatorul căștilor Suomy în România este Motovibe.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account