După 100 de Mari Premii disputate în carieră, cine a câștigat mai mult: Marquez sau Rossi?

La Brno, Marquez atinge pragul de 100 de Mari Premii disputate la clasa regină. Cine a obținut mai multe victorii la atingerea acestui prag, dintre el și Valentino Rossi?

O poză din vremea în care Rossi și Marquez erau încă în relații bune.

La Brno, cu ocazia Marelui Premiu al Cehiei 2018, Marc Marquez va atinge pragul de 100 de curse disputate în clasa MotoGP. Știrea e interesantă pentru că spaniolul are doar 25 de ani și a obținut deja patru titluri mondiale din cinci posibile în clasa regină. În 2015 a ratat titlul, dar s-a clasificat totuși al treilea în campionat.

Când Valentino ajungea la pragul de 100 de curse disputate în categoria mare, avea doi ani mai mult decât spaniolul și câștigase și el deja patru titluri (unul la 500 și trei la MotoGP) din cinci disputate. În 2000, anul de debut, a terminat al doilea în campionat, în spatele campionului din acel an, Kenny Roberts Jr, pe Suzuki. Max Biaggi era al treilea clasat în acel an, în urma debutantului din Tavullia.

Marc Marquez a alergat până acum în 99 de Mari Premii în MotoGP, dintre care a câștigat 40. Pentru comoditate, vom rotunji cifra celor disputate la 100, presupunând în același timp, cum spun și mai toate pronosticurile, că Marquez va câștiga cursa de la Brno, cum a făcut-o și anul trecut, ajungând astfel la 41 de victorii din 100 de curse disputate. Dacă dăm ceasul înapoi cu 12 ani și numărăm victoriile Doctorului, descoperim că Vale a obținut 54 de victorii în acele prime 100 de curse. În afară de anul de debut, în acea vreme câștiga în fiecare an mai mult de jumătate din etape, demonstrându-și astfel superioritatea incontestabilă.

Dacă ne uităm la numărul maxim de victorii dintr-un sezon, spaniolul primează, cu 13 victorii în 2014 dintr-un total de 18 curse, inclusiv o serie impresionantă de 10 victorii consecutive.

Dacă adunăm punctele (presupunând în continuare că Marquez ar câștiga la Brno duminică), Rossi a obținut 1.957 de puncte în primele 100 de curse, față de 1.724 ale lui Marc.

Desigur, această comparație este pur anecdotică, având în vedere că nu se pot compara direct performanțele celor doi, având în vedere că au fost obținute în ere diferite, cu alte motociclete, alți adversari etc.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account