David Knight va participa la Raliul Dakar, dar pe patru roti

Cvadruplul campion mondial de enduro David Knight isi va face debutul in Raliul Dakar in 2016, dar, spre surprinderea noastra, riderul din Insula Man va pilota o masina, nu o motocicleta, in cel mai dificil raliu din lume.

david.knight_KTM-2011-ENDURO-TEAM_1458

Britanicul calca astfel pe urmele altor rideri legendari care au atacat traseul Raliului Dakar, printre care Stephane Peterhansel, Joan „Nani” Roma si, mai nou, Cyril Despres. Dar, daca acestia au alergat in multe editii ale raliului pe doua roti, obtinand laolalta nu mai putin de 12 victorii la clasa moto, Knight nu a participat in rally-raid-uri pe moto pana acum.

Legendarul rider de enduro va conduce o masina custom avand la baza o platforma si un motor BMW, realizata de specialistii de la Beady Race. Va face parte dintr-o echipa de doua masini pentru specialistii din Sandbach (Anglia), avand la dispozitie o intreaga echipa de suport.

Pilotul din Manx a vorbit multi ani despre dorinta sa de a participa in renumita competitie, mai ales de cand raliul s-a mutat in America de Sud, unde experienta sa in enduro ii putea conferi un avantaj. Toata lumea a presupus ca participarea aceasta ar avea loc, cel putin in prima instanta, pe motocicleta, mai ales avand in vedere legaturile stranse ale lui Knighter cu Red Bull si KTM.

Totusi, Knight a declarat ca va participa in continuare la competitii pe doua roti, pe langa antrenamentele in masina in curse de tip Baja care fac parte din pregatirea pentru Dakar. Britanicul va concura in continuare in campionatele importante de Superenduro, Enduro si in evenimente de enduro extrem.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account