E oficial: echipa Sepang International Circuit va avea motociclete Yamaha pe următorii trei ani

Cele mai importante două elemente ale echipei Petronas Yamaha de MotoGP, care va fi gestionată de Sepang International Circuit, au fost puse la punct: locurile pe grilă și motocicletele.

Astăzi, echipa Angel Nieto Team, care îi aparține lui Jorge Martinez Aspar, a anunțat că a vândut cele două locuri pe grilă către Sepang International Circuit. O jumătate de oră mai târziu, Yamaha anunța că au semnat un acord pe trei ani, prin care circuitul Sepang va închiria două motociclete YZR-M1 de MotoGP pentru sezoanele 2019, 2020 și 2021.

Deocamdată acestea sunt singurele detalii care se cunosc pe cale oficială, dar există zvonuri cu probabilitate destul de mare de adevăr: Petronas va fi sponsorul principal al echipei, iar Franco Morbidelli va f, probabil, unul dintre cei doi piloți. Olandezul Wilco Zeelenberg se zvonește că va fi managerul echipei. Acesta a condus echipa de uzină Yamaha în Supersport, pe vremuri, și acum este analist al performanței pe pistă pentru Maverick Vinales.

Încă nu se știe cine va fi al doilea pilot al echipei. Dani Pedrosa a publicat un comunicat acum două zile, în care spunea că joi, înainte de Marele Premiu al Germaniei de la Sachsenring, va anunța ce hotărâre a luat pentru viitor. Până acum, majoritatea surselor dădeau ca aproape sigură trecerea lui Dani la echipa Petronas Yamaha, dar acum se zvonește că spaniolul ar înclina mai degrabă către retragerea din sport.

Este de remarcat faptul că Yamaha spune că a încheiat un pre-contract cu circuitul Sepang. Asta înseamnă că oricare dintre părți se poate retrage din acest acord fără consecințe grave. Se pare că mai sunt detalii de pus la punct înainte de semnarea unui contract, probabil legate în mare parte de nivelul de suport pe care Yamaha îl va acorda noii echipe. Rămâne să vedem ce va anunța Dani Pedrosa de astăzi într-o săptămână.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account