Marc Marquez este cel mai rapid în calificările din Texas, dar pleacă de pe patru în urma unei penalizări

Marc Marquez a dominat din nou ostilitățile pe circuitul COTA din Texas în calificări, reușind un timp cu mult sub adversari. Dar campionul en-titre a fost penalizat, fiind obligat să ia startul cu trei poziții mai în spate.

Circuitul COTA nu s-a prezentat în cea mai bună stare pentru această etapă a Motomondialului. Proprietarii pistei texane au încercat să șlefuiască denivelările de care s-au plâns piloții anul trecut, dar se pare că au înrăutățit situația, astfel încât aderența nu e grozavă și denivelările sunt foarte mari în câteva locuri.

În aceste condiții incerte, pe un circuit pe care a câștigat detașat de fiecare dată când s-a rulat aici, era normal ca Marc Marquez să strălucească. Spaniolul a fost cel mai rapid în FP1, o idee mai lent decât Iannone în FP2 și din nou cel mai rapid în FP3 și FP4. Pe lângă timpul pe turul sec de pistă, Marquez a afișat și un ritm de cursă ucigător.

În calificări, însă, nu i-a fost ușor catalanului, căci a căzut în prima parte a sesiunii Q2, dar a revenit la boxe, a luat a doua motocicletă și, spre finalul sesiunii, a coborât mult sub 2:04 (singurul pilot care a coborât sub acel prag), adjudecându-și un pole-position temporar. Spunem „temporar” pentru că, la puțin timp după încheierea sesiunii de calificări, direcția de cursă a anunțat că Marquez este penalizat cu trei poziții pe grilă pentru că a rulat încet pe trasă la un moment dat, încetinindu-l pe Vinales chiar când acesta făcea un tur rapid (și era pe cale să ajungă pe prima poziție, cel puțin pentru acel moment).

Astfel, Marc Marquez va pleca din poziția a patra a grilei. Pole-position-ul îi va reveni lui Maverick Vinales (care a arătat că e cam singurul care poate ține pasul cu Marc), prima linie fiind completată de Andrea Iannone și de Johann Zarco. Marquez îi va avea alături în a doua linie pe Rossi (da!) și pe Jorge Lorenzo, cel mai bine clasat pilot Ducati în calificări, pe un circuit care se pare că nu este deloc favorabil motocicletelor din Bologna.

Următoarea linie îi are în componență pe Crutchlow, Dovi și Pedrosa, acesta din urmă mergând ca un erou, cu încheietura mâinii proaspăt operată, pe o pistă foarte dificilă din punct de vedere al fizicului.

Și Pol Espargaro a fost penalizat pentru mers încet pe trasă, primind aceeași penalizare (trei poziții pe grilă), ajungând de pe 12 pe 15.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account