Marquez de neoprit: a noua victorie din noua posibile!

Marquez de neoprit: a noua victorie din noua posibile!

Marc Marquez si-a reafirmat dominatia in sezonul 2014 de MotoGP, castigand Marele Premiu al Germaniei cu un avantaj de peste o secunda fata de coechipierul sau Dani Pedrosa, care a fost si singurul sau adversar in cursa de pe Sachsenring.

93marquez,gpalemania_ds-_s5d8062_original

Ca si la Assen, cursa din Germania a inceput in conditii meteo nesigura, imediat dupa o ploaie scurta. O mare parte a pilotilor incaltasera gume de ploaie pentru debutul de cursa, dar aveau pregatite motocicletele de rezerva, echipate cu gume slick. Dupa turul de incalzire a avut loc o premiera in istoria recenta a motomondialului: peste jumatate dintre pilotii de pe grila au intrat la boxe pentru trece pe motocicletele cu pneuri slick, dupa ce au constatat ca pista era in mare parte uscata.

Astfel, cei peste 10 rideri au fost nevoiti sa ia startul de pe linia boxelor, permitandu-li-se sa plece abia dupa ce toti riderii plecati din grila treceau de limita liniei boxelor. In acest conditii, Stefan Bradl (LCR Honda) a fost avantajat, fiind singurul rider Factory care a plecat din grila, caci avea slick-urile deja montate. Cursa parea sa fie un sprint catre victorie pentru Bradl, aflat pe teren propriu, caci avea un avantaj de peste 10 secunde fata de ceilalti rideri Factory, in frunte cu Marquez. In plus, intre el si Marquez se aflau opt rideri de la clasa Open.

Chiar si asa, Marquez, cu Pedrosa imediat in spatele sau, a trecut de toti pilotii Open si l-a ajuns si depasit pe Bradl in doar cinci tururi. Pedrosa s-a tinut in spatele coechipierului sau si parea sa-i poata puna probleme, dar nu a reusit sa se apropie suficient, Marquez a mers ca un metronom si a luat a noua victorie consecutiva, depasind recordul stabilit de Mike Hailwood in 1964 (opt victorii consecutive).

Lorenzo a ramas in urma la inceputul cursei, plecat de pe linia boxelor, dar a avut un parcurs bun si a terminat pe locul al treilea, la peste cinci secunde de rivalii de la Honda. Rossi a facut o cursa solitara, terminand pe patru.

Bradl a facut o cursa foarte slaba, in ciuda avantajului de la start, terminand pe locul 15.

Ajuns la jumatatea sezonului cu un avantaj de peste 75 de puncte fata de urmatorul clasat, Dani Pedrosa, Marquez pare de neoprit in goana sa catre al doilea titlu mondial consecutiv. Singura intrebare care se mai pune acum este: va mai reusi sa castige si altcineva o cursa in 2014?

BMW

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă IN MOTION MEDIA.

Conectează-te folosind datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account