Marquez nu da prea multa importanta timpilor de la Austin

Tanarul Marc Marquez, debutant in echipa Repsol Honda pentru 2013, nu crede ca e cazul sa se imbete cu apa rece dupa ce a dominat ultimele sesiuni de teste, efectuate pe noul circuit COTA din SUA.

marc_marquez_28

Marquez a avut cei mai buni timpi dintre pilotii de MotoGP care au testat la Austin saptamana trecuta, dominand autoritar toate sesiunile, in fata mai experimentatilor Pedrosa, Lorenzo, Rossi si Bradl. Marquez a avut timpi excelenti si in testele de la Sepang, dar, pe pista americana, complet noua pentru toti pilotii prezenti, a fost in mod clar mai rapid decat oricare dintre rivali in toate cele trei zile de teste.

Cu toate acestea, Marquez spune ca testele de la Austin nu pot fi considerate reprezentative si ca se asteapta sa fie oarecum dezavantajat pe pistele pe care rivalii sai au semnificativ mai multa experienta in clasa regina.

„Cele trei zile de teste au fost oarecum inselatoare, caci realitatea este ca timpii tuturor vor fi mult mai apropiati,” a spus Marquez. „Desigur, rezultatul a fost mai bun decat mai asteptam. Dar trebuie sa privim lucrurile realist si nu ne asteptam sa avem rezultate chiar atat de bune. Pana la urma, toate celelalte circuite din Campionatul Mondial sunt locuri in care toti concurentii au mers ani la rand pe aceste motociclete. Au experienta si baze solide. Pentru mine totul va fi nou.”

Marquez s-a aratat totusi incantat, atat de abilitatea sa de a se adapta la circuitul de la Austin, cat si de acomodarea cu motocicleta sa Honda RC213V.

„La un circuit nou, cum este acesta, m-am adaptat bine si asta ma face sa ma simt increzator in propriile forte,” a spus el. „Aici la Austin am inteles motocicleta ceva mai bine. Cand nu ai setari de baza trebuie sa lucrezi mai mult si, desi este mai greu pentru pilot, pana la urma inveti mai multe in acest fel.

Am inceput sa ma simt bine si sunt mai relaxat pe motocicleta. Inca mai am momente in care ma incordez prea mult, dar atunci cand ma relaxez pot fi mai constant. Timpii sunt aceiasi indiferent de cat de relaxat sunt, dar pot fi mai constant atunci cand ma relaxez. Adevarul este ca la acest ultim test am invatat mult mai multe. A fost foarte bine planuit.”

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account