Veștile bombă se țin lanț: Lorenzo din nou alături de Yamaha în 2020!

Asaltul început de Yamaha pentru succesul în Motomondial continuă cu încă o veste-șoc: Jorge Lorenzo a semnat cu producătorul din Iwata ca pilot de teste pentru sezonul 2020.

Știrea apăruse deja de ieri sub formă de zvon, dar astăzi s-a confirmat: Jorge Lorenzo va reveni în șaua unei motociclete de MotoGP în 2020, ca pilot de teste pentru Yamaha, producătorul alături de care a obținut cele trei titluri mondiale din carieră.

Pilotul din Mallorca, care își anunțase retragerea din competiții la finalul sezonului trecut, după un an dificil petrecut în echipa de uzină Honda alături de Marc Marquez, își va intra în pâine imediat, luând parte la un test shakedown la Sepang, urmând a-și continua munca de pilot de teste pentru Yamaha în Europa. Lorenzo va lua parte și la testele oficiale IRTA de-a lungul sezonului.

Deocamdată, spaniolul va avea doar rolul de pilot de teste, nefiind planificate apariții ca wildcard în 2020. Mai-marii de la Yamaha sunt deschiși la astfel de apariții, dacă Lorenzo se va răzgândi, dar, deocamdată, acesta s-a declarat mulțumit cu postura de pilot de teste. Este posibil ca accidentările serioase suferite de Jorge în 2019 să-i fi domolit complet pofta de a concura. O altă ipoteză, înaintată încă de anul trecut, la Valencia, când spaniolul își anunța retragerea, este ca acesta să-și anunțe retragerea ca o metodă „elegantă” de a ieși din contractul cu Honda, urmând să petreacă anul 2020 pentru a se reface, păstrându-se în formă pe motocicletă printr-un rol de pilot de teste, apoi să revină în competiție în 2021, în șaua unei motociclete Yamaha, cu care s-a arătat de multe ori imbatabil în trecut. Lorenzo este, de altfel, singurul pilot care i-a suflat vreodată un titlu mondial lui Marc Marquez, de când a venit acesta la categoria regină.

Oricum ar evolua situația, este clar că oamenii de la Yamaha sunt foarte hotărâți să-și recâștige supremația în Motomondial, luând decizii radicale încă de la începutul acestui sezon în direcția asta. Cea mai bună perioadă pentru Yamaha din ultimii ani a fost când dezvoltarea era condusă de Lorenzo, iar Maverick Vinales a avut numai cuvinte de laudă pentru motocicleta pe care i-o lăsase acesta în 2017. Cu siguranță că Vinales speră că Lorenzo va putea aduce din nou motocicleta la acel nivel.

Acum două zile, Yamaha anunțase că a semnat încă un contract pe doi ani (2021 și 2022) cu Maverick Vinales și ieri se anunța contractul lui Fabio Quartararo cu echipa de uzină Yamaha, urmând ca francezul să-i ia locul lui Valentino Rossi din 2021.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account