Parteneriat de imagine intre BMW Motorrad Romania si Catalin Cazacu

BMW Motorrad Romania a semnat primul parteneriat de imagine cu un pilot de curse: Catalin Cazacu, campionul Romanian SuperBike din ultimii doi ani. Demersul isi propune sa promoveze imaginea marcii in segmentul sport si supersport si sa promoveze proiectele de siguranta rutiera ale BMW Motorrad.

Parteneriat Cătălin Cazacu (campion RoSBK 2013, 2014) - BMW Motorrad (4)

Ionut Batu, Country Manager BMW Motorrad Romania, si Catalin Cazacu, alaturi de noul sau BMW S 1000 RR

Acest parteneriat marcheaza o premiera importanta pentru motociclismul sportiv romanesc, Catalin Cazacu devenind un fel de „factory rider” prin sustinerea oficiala a importatorului BMW Motorrad. Importatorii de motociclete s-au implicat destul de putin pana acum in motociclismul viteza, un domeniu in care costurile sunt foarte mari si unde starea actuala a pietei nu ii incurajeaza sa faca astfel de investitii in imagine. BMW Motorrad Romania se reconfirma astfel in postura de cel mai activ importator moto de la noi din tara si dovedeste inca o daca ca succesul la vanzari este strict legat de o buna gestionare a imaginii de marca si a reprezentarii modelelor, prin implicarea in evenimente si prin oferirea unei game largi de modele pentru ride test.

Motocicleta pilotata de Catalin Cazacu in acest sezon este un BMW S 1000 RR model 2015, cu o putere maxima de 199 CP (146 kW) si 113 Nm, datorita unui propulsor cu patru cilindri in linie, de 999 cmc. Suplimentar, motocicleta a fost dotata cu BMW Race Power Kit, echipament compus dintr-o evacuare din titaniu Akrapovic ce ofera un plus de 11 CP motorului, precum si o scadere a greutatii cu 4,8 kilograme fata de evacuarea standard. Toate aceste modificari ofera motocicletei un raport de putere de peste 1 CP/kg.

Parteneriat Cătălin Cazacu (campion RoSBK 2013, 2014) - BMW Motorrad (2)

Pilotul de la Taifun Racing Team va beneficia astfel de avantajele noului S 1000 RR, care a atins valori de peste 195 CP la roata in masuratorile pe stand facute de publicatiile care l-au testat si care vine cu sisteme avansate de control al tractiunii si cote ale ciclisticii revizuite pentru 2015, pentru mai multa agilitate la schimbarea directiei si mai multa stabilitate la accelerarea in linie dreapta.

“Cu BMW S 1000 RR, BMW Motorrad si-a extins suprematia intr-un segment absolut nou pentru marca. Ne bucuram ca acest model este alegerea numarul unu in multe competitii de superbike si in acest fel a contribuit semnificativ la intarirea imaginii sportive a marcii. Performantele excelente ale lui Catalin in competitiile nationale, precum si prezenta tot mai importanta a BMW Motorrad in segmentul sport si super sport au dus la primul parteneriat de imagine din Romania pentru BMW Motorrad cu un pilot de curse. Suntem increzatori ca aceasta colaborare va fi extrem de fructuoasa si ca ea se va materializa prin multiple victorii si trofee de campion la sfarsit de an”, a precizat Ionut Batu, Country Manager BMW Motorrad Romania.

“Ma simt onorat ca am fost ales imaginea BMW Motorrad in Romania, simt ca rezultatele si eforturile mele au dat roade, mai ales ca de ceva ani buni concurez pe motociclete BMW. Este o onoare pentru mine si sper ca prin colaborarea cu BMW sa aducem cat mai multi oameni aproape de acest sport spectaculos!” a declarat Catalin Cazacu, multiplu castigator al titlului in Romanian SuperBike.

Catalin Cazacu va fi si un promotor al proiectelor de siguranta rutiera sustinute de BMW Motorrad Romania. Marca are deja mai multe echipe de instructori autorizati BMW Rider Traing cu certificare internationala si se implica activ in campanii pentru siguranta celor pe doua roti in trafic. „Piata de motociclete in Romania, din pacate, este la inceput. De aceea problema sigurantei rutiere este una foarte actuala, nu avem inca formata o cultura a motocicletelor. Noi avem mai multe proiecte importante in acest sens in 2015 si consideram ca un campion poate da mai multa vizibilitate unui astfel de demers”, a explicat Ionut Batu, Country Manager BMW Motorrad Romania.

Parteneriat Cătălin Cazacu (campion RoSBK 2013, 2014) - BMW Motorrad (5)

Catalin Cazacu activeaza in randul motociclistilor profesionisti de 11 ani, in tot acest timp reusind sa obtina victorii de etapa sau titluri de campion in mai multe competitii nationale si internationale. Multiplu vicecampion national la clasa Supersport, Catalin a reprezentat Romania chiar si in Campionatul Mondial de Supersport, iar trecerea sa la clasa Superbike i-a adus multe succese, anul trecut timisoreanul castigand titlul in Dunlop Romanian Superbike cu opt victorii din opt posibile. Incepand cu anul 2012, toate victoriile lui Catalin au fost adjudecate in saua unei motociclete BMW.

Pilotul timisorean va concura in acest an in patru competitii, doua nationale (Campionatul National de Viteza al Romaniei si Campionatul Romanian SuperBike) si doua internationale (Campionatul Est European de Motociclism si Campionatul European Alpe Adria).

Parteneriat Cătălin Cazacu (campion RoSBK 2013, 2014) - BMW Motorrad (1)

BMW S 1000 RR vine cu noutati importante pentru modelul 2015: putere crescuta la 199 CP, cuplu imbunatatit in zona de turatii medii, un cadru nou care favorizeaza manevrabilitatea, greutate scazuta cu 4 kg pentru varianta de serie, ergonomie imbunatatita, Shift Assisstant Pro – care permite schimbarea in trepte de viteza superioare sau inferioare fara actionarea ambreiajului, Launch Control, Pitlane Limiter. Componenta electronica a acestui model a fost intens dezvoltata, suplimentar fata de sistemele clasice ABS, DTC (Controlul Dinamic al Tractiunii) sau DDC (Controlul Dinamic al Suspensiilor) fiind disponibila o unitate avansata pentru monitorizarea si interpretarea telemetriei (masurarea unghiului de inclinare pe viraje, deceleratia inainte de fiecare viraj, procentul de utilizare al DTC-ului, cronometrarea tururilor de circuit, anticiparea unui posibil record de tur si semnalizarea catre pilot).

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account