Mol
Mol
Mol

Robert Tompa, pe locul 24 in etapa din Belgia a Mondialului de Juniori la Motocros

Pe 9 si 10 august, pe circuitul Lierneux, Bastogne, Belgia, au avut loc Campionatele Mondiale de Juniori la Motocros, clasele MX65, MX85 si MX125. Romania a avut un reprezentant la clasa MX85, in persoana lui Robert Krisztian Tompa, un tanar rider de mare potential, care in 2012, a obtinut medalia de bronz la clasa MX65, in acelasi Campionat Mondial de Juniori.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Robert nu s-a dezmintit nici de aceasta data, si dupa un sezon in care a alergat, cu sprijinul familiei (tatal sau, Csaba Tompa este un campion de motocros) in puternicele campionate ale Olandei si Germaniei, s-a prezentat intr-o buna forma la cea mai importanta competitie a sezonului. Tanarul originar din Sfantu Gheorge, a trecut cu bine de calificarile la care au fost prezenti 87 de rideri, pentru a termina ambele manse pe locul 24. “As fi putut sa ma clasez mai bine, dar am avut un start slab in prima mansa, insa am reusit sa recuperez, de pe pozitia 39 pana pe 24”, spune Robert. Pe un circuit cu noroi abundent, din cauza mai multor zile ploioase, relativ ingust si de pe care nu au lipsit nici pietrele, sportivul reuseste un start mai bun in mansa doi, conservandu-si pozitia 24, in cea mai importanta cursa a sezonului.

De retinut ca Robert alearga si in campionatul german ADAC MX Masters, o adevarata pepiniera a riderilor de talie mondiala, unde, la clasa MX, se claseaza in acest moment pe locul 15. “Suntem mandri ca un astfel de sportiv, care are potentialul de a reprezenta Romania si la clasele superioare ale mondialului de motocross, a alergat nu o data in Motocross CUP, asa cum s-a intamplat, de exemplu in luna iulie, la Bolintin Vale, pe circuitul Corsarul Rosu”, spun organizatorii acestei competitii, Ciprian Popescu si Adrian Raduta.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account