S-a confirmat oficial: Lorenzo trece la Ducati anul viitor!

După nenumărate zvonuri și speculații, vestea a fost confirmată oficial în sfârșit: Jorge Lorenzo va părăsi echipa Yamaha la finele acestui sezon, urmând să treacă în tabăra Ducati Corse!

Lorenzo_Ducati

Știrea a fost confirmată ieri: mai întâi, Yamaha a emis un comunicat în care ne spune că Lorenzo nu va rămâne alături de echipă anul viitor, apoi, la foarte scurt timp, Ducati a comunicat faptul că multiplul campion mondial (și campion în exercițiu) va trece în echipa de uzină a producătorului din Bologna.

Deocamdată nu vom afla foarte multe detalii despre ce l-a motivat pe Lorenzo să facă această schimbare care poate fi considerată radicală, având în vedere că, până nu demult, spaniolul declara sus și tare că speră să fie în echipa Yamaha până la finalul carierei. Spaniolul este sub contract cu Yamaha până pe 31 decembrie 2016, deci nu vom avea parte de o declarație liberă din partea sa până atunci.

În plus, Yamaha încă are o pârghie prin care îl poate determina pe spaniol să nu se hazardeze în gesturi și declarații: având în vedere durata contractului, Lorenzo are nevoie de o  permisiune din partea conducerii Yamaha pentru a testa cu Ducati imediat ce se termină sezonul 2016, în noiembrie, la Valencia.

Se poate specula însă faptul că multiplul campion spaniol a trecut la Ducati în primul rând ca urmare a nemulțumirii sale profunde în legătură cu felul în care a fost tratat de echipa sa în timpul scandalului din noiembrie, în care actorii principali au fost Valentino Rossi și Marc Marquez, dar ale cărui urmări s-au răsfrânt și asupra riderului din Mallorca. Yamaha nu a părut să încerce să-i tempereze avântul lui Rossi în declarații când acesta făcea sugestii deloc voalate că ar putea exista o înțelegere secretă între Lorenzo și Marquez pentru a-l face pe Doctor să piardă titlul. După ce Lorenzo a devenit campion, Yamaha nu a făcut deloc tam-tam-ul care ar fi fost normal, temându-se parcă să sărbătorească prea ostentativ pentru a nu-l supăra pe Rossi. Astfel, este de înțeles frustrarea spaniolului, care s-a văzut ca o victimă nevinovată a scandalului de la finalul sezonului trecut.

Deși trecerea lui Rossi la Ducati a fost o mutare greșită și i-a cauzat probleme mari legendarului italian, situația în acest caz ar putea să fie foarte diferită. Ducati este practic altă echipă cu totul față de perioada când Rossi se străduia să câștige cu motocicleta italiană. Prototipurile bologneze par să aibă potențial pentru a câștiga curse, iar Lorenzo este cu siguranță unul dintre cei mai buni piloți ai momentului (chiar ai tuturor timpurilor, am putea adăuga).

Încă nu se știe cine îi va lua locul lui Lorenzo la Yamaha (Maverick Vinales pare a fi principalul candidat), nici pe cine va înlocui acesta în echipa Ducati (Iannone părea să fie confirmat, dar după cursele din Qatar și din Argentina conducerea echipei din Borgo Panigale pare să aibă rezerve).

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account