Jacopo Hoșciuc va alerga în ultima etapă de OMV MaxxMotion MotoRC, la Adâncata

Tânărul Jacopo Hoșciuc, pilotul român care este cel mai aproape de Motomondial, va veni weekendul viitor la Adâncata, unde va alerga pe post de wildcard în ultima etapă de OMV MaxxMotion MotoRC, la clasa Stock 300.

Românii pasionați de motociclism viteză cunosc deja destul de bine numele Jacopo Hoșciuc. Tânărul rider de origine română trăiește la Roma, în Italia, a alergat în CIV, campionatul de viteză al Italiei, cu rezultate promițătoare la clasa Pre Moto3 și a fost protagonist în ultimii doi ani în Northern Talent Cup, seria suport organizată de Dorna cu scopul de a găsi tinere talente care să progreseze pe drumul către MotoGP.

Anul acesta, Jacopo a avut patru podiumuri în Northern Talent Cup, terminând pe locul 6 în clasamentul general, cu o victorie de manșă la Assen. Familia tânărului în vârstă de 15 ani are origini în Maramureș și Jacopo este urmărit și susținut de români peste tot pe unde se duce. Pentru finalul de sezon în OMV MaxxMotion MotoRC, Jacopo a fost invitat de organizatorii competiției să ia startul ca wildcard la clasa Stock 300, clasă monomarcă, unde se folosesc motociclete BMW G 310 R cu minime modificări.

Așadar, în weekend, îl vom vedea pe Jacopo Hoșciuc concurând pentru prima dată la Motor Park România, unde va folosi zilele de vineri și de sâmbătă pentru a se acomoda cu motocicleta și cu circuitul, apoi în cursa de duminică va alerga cot la cot cu tinere speranțe ale României precum Răzvan Teodorescu, Alex Pahome, Eric Stanciu și Alex Lupu.

Jacopo va alerga ca wildcard pentru echipa IQ Motorsport, avându-l drept coechipier pe liderul clasamentului general, Răzvan Teodorescu. Acesta, la 13 ani, va încerca să învețe cât mai multe de la Jacopo, un rider cu experiență la nivel foarte înalt în cursele de juniori.

Mai mult de atât, se zvonește că Jacopo Hoșciuc a primit invitația de a se antrena la Motor Park România oricând dorește și că acesta a acceptat invitația, deci s-ar putea să-l vedem pe tânărul rider din Roma din ce în ce mai des pe circuitul din Bărăgan.

Cursele claselor Stock 300, Stock 600 și Stock 1000 vor putea fi urmărite în direct pe Look Sport 3 duminică, comentate chiar de al nostru Marius Băcilă.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account