Valentino Rossi, foarte rapid si la bordul unui prototip NASCAR

Valentino Rossi a testat la Charlotte o Toyota Camry folosita in Campionatul NASCAR. Kyle Busch, pilotul oficial al echipei, a declarat ca italianul s-ar fi putut califica pe locul 15.

936210_556974904333960_1133556412_n

Marele ecran a facut celebra o masina de NASCAR cu numarul 46 in anii ’80, dar de data aceasta pilotul nu a fost popularul actor Tom Cruise, ci pilotul oficial al echipei Yamaha Factory Racing, Valentino Rossi. Multiplul campion mondial de MotoGP a luat contactul pentru prima data cu o Toyota Camry a echipei Joe Gibbs Racing din NASCAR, cu ocazia unui eveniment organizat de sponsorul Monster Energy.

Valentino, dupa ce a fost instruit de Busch cu privire la pilotajul acestui gen de masina si la modul de abordare al unui oval de speedway, a efectuat cateva ture pe circuitul din Charlotte, sub privirile atente ale lui Busch, care observa si telemetria, atingand in cele din urma o viteza medie pe tur de 185 mile pe ora (echivalentul a circa 298 km/h). Rossi a castigat astfel admiratia pilotului american, care a declarat ca ritmul lui Rossi de la sfarsitul testului i-ar fi permis acestuia sa ramana intre primii 15 clasati intr-o sesiune de calificari din campionatul Nationwide Series.

Pilotul italian a declarat ca aceasta a fost o experienta foarte distractiva pentru el, precizand ca acest gen de masina nu este usor de pilotat la limita, fiind greu de mentinut pe trasa. Rossi  a precizat ca acomodarea cu o astfel de masina necesita timp, fiind gandita pentru participarea intr-un campionat complet diferit de cele cu care suntem obisnuiti noi, europenii.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account