Andrea Dovizioso va testa Aprilia la Jerez!

E oficial: Andrea Dovizioso va testa noua RS-GP într-o sesiune de teste la Jerez de la Frontera. Pentru pilotul italian este o ocazie importantă pentru a se menține în formă și pentru a verifica competitivitatea motocicletei italiene, iar pentru inginerii din Noale e un test important pentru evaluarea proiectului.

Dovi va testa prototipul Aprilia pe circuitul din sudul Spaniei timp de trei zile, unde va fi prezentă și echipa de teste Yamaha, cu Cal Crutchlow. Performanțele impresionante de la testul din Qatar și, mai ales, managerul lui Dovi, Simone Battistella, l-au convins pe pilotul italian să încerce motocicleta din Noale. Deocamdată este vorba doar de un test, fără să existe încă ceva programat în viitor.

Apoi, cine știe, poate Andrea și Aprilia vor hotărî să meargă mai departe, cu un rol de pilot de teste în 2021 și pilot titular în 2022. Mulți fani s-au entuziasmat la gândul acesta, dar intenția lui Dovizioso, cel puțin deocamdată, este să testeze modelul RS-GP și să-și mențină vii reflexele de pilot de top, care nu pot fi încercate cu adevărat decât pe un „monstru” de Motomondial.

Pentru Aprilia, aceasta e o ocazie neprețuită de a primi feedback de la un pilot de nivel foarte înalt, cu foarte multă experiență pe mai multe prototipuri din Motomondial (Honda, Yamaha, Ducati). În plus, Dovi a fost dintotdeauna un pilot de teste excelent, care oferă observații clare și precise. Inginerul Romano Albesiano și echipa sa vor primi o evoluare importantă a unei motociclete care promite, dar care se află încă la începutul unui parcurs lung și complicat, având în vedere nivelul tehnologic din MotoGP.

„A fost o plăcere să-l invităm pe Andrea, zilele de la Jerez vor fi pur și simplu o ocazie să ne cunoaștem mai bine, chiar pe pistă,” a comentat mai-marele Aprilia Racing, Massimo Rivola. „Nu va purta greutatea unui test pentru o colaborare pe termen lung, ci doar ocazia să lucrăm puțin împreună, fără nicio obligație pentru viitor. Cu toții cunoaștem valoarea lui Andrea ca pilot și contribuția sa va fi importantă, chiar și pentru un singur test.”

„Interesul arătat de Aprilia mi-a făcut plăcere și, când am vorbit de posibilitatea de a face acest test, am acceptat cu bucurie invitație, pentru ocazia de a pilota din nou o motocicletă de MotoGP și de a mă menține antrenat, oferind și feedback tehnicienilor”, a spus Dovizioso. „Aș vrea să mulțumesc Aprilia Racing pentru această ocazie.”

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account