Cum au evoluat bicicletele in motociclete acum peste un secol [ADVERTO]

Cu totii stim faptul ca istoria motocicletelor este strans legata de cea a bicicletelor, acestea din urma fiind primele vehicule pe doua roti care au reusit sa schimbe istoria. Daca ar sa definim pe scurt bicicletele, am putea spune ca acestea reprezinta un concept de vehicul cu doua roti, ambele de aceleasi dimensiuni, pozitionate una in fata celeilalte si prevazute cu pedale menite sa puna in miscare roata din spate.

motobikes

Desi primele schite ale bicicletei provin de la celebrul inventator al renasterii, Leonardo Da Vinci, ideea de motocicleta a fost dezvoltata abia spre sfarsitul secolului al XIX-lea, de catre mai multi ingineri si inventatori care au trait in aceeasi perioada.

Daca “stramosul bicicletei” a fost inventat si patentat in anul 1817 de catre baronul german Karl Drais, istoria motocicletei incepe 40 de ani mai tarziu (1860) in cadrul unei fabrici de biciclete cu pedale numita “Michaux a Cie” si care apartinea unui fierar din Paris, pe nume Pierre Michaux. Dupa 17 ani, in anul 1887, Pierre a atasat un motor cu aburi mai mic unui astfel de velociped.

Un pas semnificativ in dezvoltarea motocicletei l-a facut insa americanul Sylvester H. Roper din Roxbury, Massachusetts, care a reusit sa alimenteze un velociped cu un motor cilindru twin pe baza de aburi, avand un cazan de carbune dispus intre roti. Acesta a murit insa in mod neasteptat in timp ce participa cu masinaria lui la o demonstratie in Cambridge, Massachusetts, in anul 1896.

Nu trebuie insa uitat nici ingerul francez pe nume Louis-Guillaume Perreaux care a cerut brevetul pentru un motor cu un singur cilindru alimentat cu aburi si pe care l-a denumit in mod generic “Abur-Velociped Michaux-Perreaux”.

Conform Best Tires, unul dintre principalii furnizori de anvelope nokian si de anvelope de vara nokian din Romania, numerosii ingineri care au contribuit la dezvoltarea primelor “motoare pe doua roti” au avut parte de o misiune extrem de dificila: aceea de a “reinventa roata”. Tocmai din acest motiv, este extrem de important ca istoria sa le pastreze un loc privilegiat in cartea ei deoarece acestia vor ramane mereu adevarate modele de inovatie si de creativitate pentru tinerele generatii.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account