Aprilia cucerește America (și chiar întreaga lume) cu RSV4 Factory și Tuono V4 FactorySE-09 SBK

Pe 26 iulie 2009, Max Biaggi sărbătorea pe circuitul de la Brno, prima sa victorie cu Aprilia RSV4 în Campionatul Mondial de Superbike.

Nimeni nu putea să ghicească asta pe atunci, dar acesta a fost primul episod dintr-o poveste devenită legendară. Aprilia RSV4 urma să devină una dintre cele mai succes motociclete superbike, adunând o impresionantă colecție de șapte titluri mondiale (3 la piloți și 4 la producător), 44 de victorii și 102 de podiumuri.

Astăzi, Aprilia sărbătorește acea zi, readucând în atenție designul emblematic al primului RSV4, regăsit pe modelele de vârf ale gamei V4: superbike-ul RSV4 Factory și superbike-ul Tuono V4 Factory.

În seria limitată Factory SE-09 SBK, prezentată cu ocazia Marelui Premiu al Americilor de la Austin, Texas, RSV4 Factory și Tuono V4 Factory sunt echipate standard cu prize de aer din carbon pentru frâna față și carenaj din carbon al roții față.

Fiecare exemplar este numerotat, o emblemă specială fiind vizibilă pe rezervorul de combustibil. La fel cu acel RSV4 care a uimit lumea la debutul său în WSBK, cele două modele de serie redusă se remarcă prin simplitatea schemei grafice, dominată de negru, cu roșu și albe pe carenajele superioare, rezervorul de combustibil și pe codiță.

Piloții de fabrică Aprilia Racing, Aleix Espargaró și Maverick Viñales, protagoniști în prezent în Moto GP în șaua prototipurilor RS-GP, au fost cei care au botezat RSV4 Factory și Tuono V4 Factory în această versiune nouă.

Sărbătoarea a fost una uriașă pentru Aprilia, întrucât Maverick Viñales a câștigat Marele Premiu al Americilor, iar Aleix Espargaró s-a clasat pe locul șapte!

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account