Aprilia la EICMA: Tuono 660 și RS660 se înnoiesc, iar scuterele SR primesc tratamentul GT

Aprilia a prezentat la EICMA două noi versiuni ale sportivelor Tuono 660 și RS660, dar și două noi scutere derivate din gama SR.

Astfel, Tuono 660 este acum cu 2 kilograme mai ușoară, ajungând la 181 de kilograme, grație unui nou acumulator Litiu-ion. Furca de la KYB și amortizorul Sach sunt complet ajustabile, iar electronica include o unitate de măsură inerțială (IMU) care asigură cornering ABS, oferită în echiparea standard.

Totodată, întreaga paletă a electronicii Aprilia Performance Ride Control (APRC), regăsită până acum doar pe RSV4 și Tuono V4, devine accesibilă pilotului. Aceasta înseamnă Traction Control, Wheelie Control, Cruise Control, Quick Shift șamd. IMU a permis și adaptarea funcției “bending lights”, încorporată în farul LED cu DRL perimetral sau mai pe românește, luminarea întregului viraj atunci când motocicleta se înclină. Raportul final al transmisiei a fost scurtat, pinionul spate având acum 16 dinți în loc de 17. Nu în ultimul rând, Tuono 660 este disponibilă în schema de culoare Factory Dark.

Îndreptându-ne atenția către RS660, grație succesului de care se bucură Aprilia în MotoAmerica Twins Cup, italienii au lansat o serie limitată la 1500 de exemplare ce poartă o schemă de culoare de inspirație Old Glory –un nume de alint al drapelului SUA. Motocicleta are un carenaj mai amplu pentru a aerodinamică mai bună, capac monopost și o setare pentru quickshifter care va face ca schimbătorul să poată fi folosit în stil racing, fără a se apela la ajustări mecanice. Adică, pentru cei care nu cunosc, invers față de cum suntem obișnuiți, și cu treapta 1 de regăsit în sus.

În fine, noul Aprilia SR GT vine în două versiuni de cilindree, 125 și 200 cmc. Este descris drept un scuter urban adventure, grație suspensiilor cu o cursă mai lungă – furca Showa de 33 mm oferă 122 de mm, iar cele două amortizoare Showa , reglabile pentru pre-încărcare, oferă  102 mm. Garda la sol se apropie de 20 de cm, astel încât SR GT poate naviga peste denivelări și urca borduri, iar funcția Start&Stop cu siguranță nu va încurca pe nimeni.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account