Mol
Mol
Mol

Aprilia RS660, testată la Misano de piloții de uzină

Noua Aprilia RS660 a avut parte de prima ieșire oficială pe pistă, cu piloții de uzină din MotoGP la ghidon.

Aleix Espargaro, Bradley Smith și Lorenzo Salvadori au avut misiunea de a testa noua Aprilia RS660 pe circuitul Misano, între cele două etape de GP de pe circuitul Marco Simoncelli. Motocicleta urmează să intre în producție în octombrie, deci a fost deja testată amănunțit și fotografiată pe stradă în versiunea finală, dar evident că șansa de a pune modelul pe pistă cu piloți de cel mai înalt nivel nu era una de ratat pentru producătorul din Noale.

Aleix Espargaro a fost impresionat de motorul și cutia de viteze a noii sportive de cilindree medie, spunând: „Este foarte stabilă și motorul trage foarte tare. Am apreciat și funcționarea quickshifter-ului.” Bradley Smith, pe de altă parte, a fost foarte mulțumit de cum a putut să exploateze potențialul motocicletei de 100 CP imediat, fără prea multă acomodare: „După primele două viraje, încrederea e deja totală”, a spus englezul. „E uimitor cum poți să tragi tare imediat ce te sui pe ea.”

Noul model Aprilia nu caută succesul în categoriile de competiție supersport, ci vrea să fie mai degrabă o motocicletă de stradă, dar performanțele pe pistă de care producătorul din Noale nu se dezice niciodată o vor recomanda cu siguranță pe noua RS660 pentru utilizarea la track-day-uri și în competiții de clasă Super Twin, poate chiar pe circuitele stradale, unde modelele Kawasaki Ninja 650 cu doi cilindri sunt foarte populare.

Noua RS660 este ceva complet nou pentru Aprilia, marcând prima dată când producătorul italian se aventurează în segmentul motocicletelor sportive de cilindree medie. Nu va fi singurul model echipat cu acest motor, căci se știe deja că Aprilia lucrează la un Tuono 660, un naked cu toate componentele performante ale surorii sportive.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account