Astăzi are loc etapa de Mondial de SuperEnduro la Cluj!

Astăzi are loc premiera sezonului competitional 2024: etapa românească de Campionat Mondial și European de SuperEnduro de la Cluj. Clubul Haita Deva este chiar în aceste clipe în Arena BT din Cluj-Napoca și a terminat deja de construit traseul.

Lettenbichler, Walker și Bolt vor fi pentru prima dată pe un traseu indoor în România. Vedetele din Campionatul Mondial de SuperEnduro sunt familiarizate însă cu România, doi dintre ei câștigând chiar Romaniacs – cel mai dificil raliu hard enduro din lume; însă sâmbătă vor concura pentru prima dată indoor.

Cei trei au făcut trial și de aceea se și descurcă foarte bine pe cele mai imposibile trasee din lume. Dacă i-ai văzut cum zburdă în centrul Sibiului la Prologul, Romaniacs, îți poți imagina ce show fac în sală. Britanicii Billy Bolt și Jonny Walker au câștigat fiecare de două ori Prologul de la Sibiu, în timp ce Manuel Lettenbichler nu a izbutit încă să se impună pe traseul nebunesc.


Campionatul Mondial de SuperEnduro din 2024 pare a fi un câmp de joacă pentru Billy Bolt până acum, dar oare și-a revenit britanicul 100% după căzătura teribilă de la Riesa? Din acest punct de vedere lupta pentru victorie la clasa Prestige pare că se va da între Billy și Jonny. Este însă în egală măsură de urmărit lupta pentru ultimul loc pe podiumul clasei Prestige, iar aici îi avem pe Will Hoare și Manuel Lettenbichler, care sunt despărțiți de doar 7 puncte în clasamentul general. Mai multe informații despre favoriții claselor care vor concura la Cluj pot fi găsite pe site-ul oficial al CM SuperEnduro.

Sportivii noștri resimt din plin emoția unui astfel de eveniment și printre pauzele de antrenament au declarat următoarele:

Mario Popovici #417 (Top Cross TCS Otopeni): „Un nou an, un nou start la o nouă disciplină pentru mine weekend-ul acesta la Cluj. Voi lua startul în mondialul de juniori la SuperEnduro.

A fost o decizie din scurt … nu am putut să fiu un simplu spectator. Îmi place să le practic pe toate, dar trebuie să recunosc sunt parțial pregătit pentru acest concurs unde nu am nimic de pierdut și nici de câștigat ! Vă aștept în număr cat mai mare la Cluj-Napoca. Hai România!!!”

Cristi Vinersar #23(Black Ryders Sibiu): „Cu o atracție încă din copilărie pentru sporturile extreme, mi-am descoperit în ultimii ani pasiunea pentru hard enduro. Și uite că, de la un simplu hobby, am ajuns să particip în competiția mondială de Super Enduro. Pentru mine, este un semn al succesului, o reușită datorată dedicării și investiției în pregătirea mea timp de atâția ani. Pentru asta, trebuie să le mulțumesc și sponsorilor mei: Profi Moto Shop,Factory Garage, FM parts, Cu Migala, Putoline, Enduro Expert si Bero Precis, fără a căror sprijin constant nu aș fi ajuns unde sunt astăzi.”

Claudiu Costin #28 (Master Bike Cluj):  Sunt foarte entuziasmat să am onoarea de-a participa la primul concurs mondial din România. Am mari emoții, de-abia aștept să iau startul, să ne vedem cu bine la finish. Mulțumesc pentru sprijinul acordat: @ProfiMotoshop,  @ServiceautoDSR, @Hentes Laurențiu, @Eliasnordconstruct.”

Viorel Costin #99 (Master Bike Cluj): „Este prima cursă de SuperEnduro la care particip. Nu mă așteptam să fie o cursă din campionatul mondial în România. Voi concura la clasa Europe, aceasta fiind prima participare la altă disciplină de enduro să spun așa. Îmi doresc să mă calific și sa termin toate manșele în siguranță și fără accidentări mai multe detalii pot să vă spun după eveniment! Cu această ocazie vreau să mulțumesc sponsorilor pentru susținere și galeriei pe care o să o am în tribuna @MasterbikeCluj @Eliasnordconstruct @onegripper @stickerbox

Și nu în ultimul rând iubitei mele și familiei pentru toată încrederea în mine!”

Sergiu Grecu #88 (Haita Deva) – „Anul acesta particip la Campionatul de SuperEnduro la clasa Europe. Până acum am concurat în primele două etape, cea din Polonia și cea din Germania. Săptămâna aceasta Clubul Haita Deva organizează etapa românească de la Cluj-Napoca, în sala Polivalentă. M-aș bucura să fie în tribune cât mai mulți suporteri în tribune la acest eveniment deosebit care este o premieră pentru România.”

Mult succes , Viorel Costin #99 (Master Bike Cluj), Mario Popovici #417 (Top Cross TCS Otopeni), Claudiu Costin #28 (Master Bike Cluj), și Cristi Vinersar #23(Black Ryders Sibiu)!!!

Bilete pentru eveniment se găsesc aici:

https://www.bilete.ro/superenduro-world-championship-gp-of-romania/

Competiția începe la ora 18:00 și se termină la ora 21:00. Ne vedem acolo!

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account